לשון הרע בסיום עבודה

  • האם השמצה
    רומן | 06/06/2013 10:24

    1) במכתב פיטורין רשם מעביד סיבה שקרית כעילת פיטורין. שהיא עצמה מכפישה את העובד ומונעת סיכוייו להתקבל לעסקים דומים. "עבד כאיש מכירות ומפוטר עקב אלימות כלפי הלקוחות". האם העובד יכול לתבוע לשון הרע 2) אם מעסיק מתקשר אלי ושואל חוות דעת טלפונית על עובד לשעבר אצלי שהוא מועמד לעבודה אצלו. האם אני חשוף ללשון הרע ?

    • לשון הרע בסיום עבודה
      עו"ד יקי רנד | 06/06/2013 11:24

      לגבי מכתב הפיטורים, קיימת בעייתיות עם לשון הרע, מאחר וככל הנראה המכתב לא פורסם אלא נמסר לעובד. במידה ומדובר במכתב שקרי ומכפיש, על העובד להתעקש מול המעסיק שיפעל לתקן המכתב. תוכל גם לפנות בעניין זה לפורום דיני עבודה באתר. באשר לפניית מעסיק בקשר לעובד, כל עוד מדובר בהבעת דעה, דהיינו, העובד חרוץ/עצלן, מקצועי/לא מקצועי, וכך הלאה, הרי שהמעביד זכאי להגנות הקבועות בחוק לשון הרע גם אם הביע ביטוי שלילי כלפי העובד. במידה והמעביד מציין עובדות ספציפיות אשר הינן שקריות, הוא בהחלט חשוף לתביעת לשון הרע (ובנסיבות מסוימות גם עובדות לא שקריות).