הוצאת דיבה במסמכים רשמיים

  • לשון הרע והוצאת דיבה במסמכים רשמיים
    א | 12/05/2013 05:44

    שלום שאלתי מתייחסת לשני מקרים: 1. רופאה שהגישה תלונת שווא למשטרה על מטופל, וחשפה פרטים רפואיים אישיים, וכן פרטים שאינם רלונטיים לתלונה (אצל מי הוא מטופל, איש מקצוע, ונסיבות שירותו הצבאי ושחרורו) כן סיפרה בדותות ופרטים שקריים עליו באופן מגמתי, האם זו עילה לתביעת לשון הרע ודיבה? 2. רופא שמילא במסמך רשמי של מס הכנסה ללא ידיעתו וללא הסכמתו של המטופל, בין היתר גם פרטים מסולפים מעוותים ופרט אחד שקרי מיסודו, יצויין, הרופא אינו מומחה כי אם רופא כללי בלבד, המסמך מתייחס לרופא מומחה בלבד. הפרטים הינם מדברים על מצבו הנפשי של המטופל, ומוקף בעיגול משפט בוטה הקובע כי "בלתי שפוי בדעתו" מדובר בשקר מיסודו, ובשום ביסוס לקביעה הזו, כאמור הרופא גם אינו בתחום המומחיות לקבוע זאת. האם זו עילה לתביעה דיבה לשון הרע? בתודה מראש

    • הוצאת דיבה במסמכים רשמיים
      עו"ד יקי רנד | 22/05/2013 10:56

      במקרה הראשון, עצם מסירת פרטים אישיים למשטרה במסגרת הגשת התלונה, לא מהווה עילה להגשת תביעה, אך כאשר מדובר בהגשת תלונה שקרית מיסודה, הרי שיש בכך משום לשון הרע, ועל כך ניתן להעמיס גם את הפגיעה בפרטיות. לגבי המקרה השני, על מנת לבחון עילת תביעה יש להבין טוב יותר את ההקשר בו נרשמו הדברים, מהי החובה החוקית אשר הייתה מוטלת על הרופא אם בכלל לכתוב את הדברים ופרטים נוספים.