הפגנת יחיד מול משרדי חברת בנייה

  • הפגנה מול חברה
    שמואל | 03/01/2013 22:37

    שלום, ברצוני להפגין מול משרדי חברת בניה שמהם רכשתי דירה, עקב ליקויי בנייה רבים והתעלמות מוחלטת ממני. ברצוני לשאת שלטים ובהן תמונות של הליקויים, ובכך להרתיע לקוחות חדשים של החברה המגיעים למשרדים על מנת לרכוש דירות אצל החברה, וזאת בתקווה שהפעלת הלחץ ופגיעה בכיס יגרום להםלהתחיל לטפל בליקויים כמו שצריך. האם יש סכנה משפטית בהפגנת יחיד שכזאת? האם הם יכולים לתבוע אותי על כך שפגעתי בחברה\לשון הרע וכו'?תודה רבה

    • הפגנת יחיד מול משרדי חברת בנייה
      עופר בן אברהם | 04/01/2013 15:46

      1. אם אתה מפרסם דברים, הפוגעים בשמה של החברה, אתה נוטל סיכון, שהחברה תתבע אותך לפי חוק איסור לשון הרע. אבל אם תעמוד לך אחת או יותר מההגנות שבחוק (למשל: שהפרסום אמת ויש בו עניין ציבורי, או שהפרסום נעשה בתום לב כדי להגן על עניין אישי כשר שלך או של מי שהפרסום מופנה אליו), התביעה נגדך תידחה, ואם כך, סביר להניח שהחברה, שיש לה מן הסתם יועץ משפטי, מלכתחילה לא תגיש את התביעה (ראה סעיף 14, 15(3) ו- 16 לחוק). 2. כשאתה מפגין מול משרדי החברה, עליך להקפיד לשמור על החוק ולהיזהר שלא להיסחף ולהיגרר למעשים, שהם עבירות לפי חוק העונשין, כגון: התקהלות אסורה (סעיף 151 לחוק), הפרעה שלא כדין למימוש זכות (163(4)), איומים (192), מהומה ועלבון במקום ציבורי (194), התנהגות פסולה במקום ציבורי (216(4)), סחיטה באיומים (428), הסגת גבול (447) ועוד.