הוצאת דיבה במקום העבודה

  • הפצת שמועה על קיום קשר מיני עם מנהלת במקום העבודה
    יוסי | 01/01/2013 13:02

    שלום רב, אני אחראי משמרת באיזו חנות. לפני מספר חודשים מסרתי חוות דעת שלילית אודות עובד, בעקבותיה פוטר העובד על ידי המנהלת של החנות. בעקבות פיטוריו והמרמור בו היה שרוי, הוא פנה למנהל האיזורי של רשת החנויות וספר לו שאני מנהל קשר מיני עם המנהלת שלי ושוכב איתה. המנהל הבכיר דיבר עם המנהלת שלי, והיא פנתה אלי וסיפרה לי על כך שאותו עובד ספר שאני שוכב עם המנהלת שלי. אני נשוי ואב לילד, והשמועה גרמה לי לעוגנת נפש רבה כי אני גם עובד מוערך בחנות. אין לי ספק שהעובד ספר את זה למנהל כדי לפגוע בי. האם הדבר מהווה הוצאת לשון הרע? האם אני יכול לתבוע את העובד בשל כך? האם אני יכול להסתמך על מה שהמנהלת שלי אמרה לי ולזמן את המנהל הבכיר לעדות (אפילו אם הוא לא רוצה להעיד מטעמו...)? תודה רבה

    • הוצאת דיבה במקום העבודה
      עו"ד שלומי וינברג | 07/01/2013 00:11

      אכן מדובר בלשון הרע חמורה ביותר. ניתן לזמן את המנהל הבכיר לעדות, אולם סביר כי יכחיש את הדברים, ואז ניתן להציג בפניו עדויות חיצוניות ולעמת אותו איתן, כגון: עדות המנהלת (או הקלטתה) וכיו"ב. סדרי הדין בתיקי לשון הרע הינם מורכבים ביותר, ועל כן מומלץ להיעזר בעו"ד לצורך ניהול תביעת לשון הרע. בהצלחה!

      בברכה,
      עו"ד שלומי וינברג,
      מנהל פורום לשון הרע

      • לא הגזמת קצת? "מורכבים ביותר"?!
        ג'ני | 17/01/2013 09:42

        בכל מקרה כדאי לפנות לייעוץ משפטי.