לשון הרע בין שכנים

  • הפצת שקרים עי השכנה
    אפרת | 14/12/2012 11:49

    עו"ד ניר עופר ,שלום. במידה ויסכימו להעיד בנוסף לצילום נגד השכנה המקללת, מהו הסכום אותו אוכל לתבוע ממנה? תודה אפרת.

    • לשון הרע בין שכנים
      עו"ד ניר עופר | 14/12/2012 16:06

      אפרת, יתכן והצילום מספיק ולא צריך עוד עדים, למרות שעדיף כמה שיותר ראיות. לגבי הסכום, הדבר משתנה בהתאם לנזק, וישנה אפשרות לתבוע גם פיצוי ללא הוכחת נזק עד -50,000 ש"ח או עד 100,000 ש"ח תלוי בכוונה ובעוד פרמטרים. בכל מקרה, עורך דין צריך לבחון את כל החומר כדי להחליט מה אפשרויות הפעולה במקרה שלך. בהצלחה!

      • לא, לא בכל מקרה
        אור | 18/12/2012 22:15

        אין צורך להזכיר לקורא, ש"צריך" לפנות לעורך דין, כי בכלל לא בטוח שצריך (לא ראיתי עדיין שום ראיה סטטיסטית, שייצוג משפטי מגדיל את הסיכויים לזכות במשפט), וגם אם כן, תזכורת כזו במסגרת תשובה לשאלה, בעיניי, מיותרת, מכוערת ולא אתית.

        • איזו תשובה מפגרת. לא צריך עו"ד???
          אביעד | 31/12/2012 19:07

          בוודאי שצריך עו"ד. בלי עו"ד אדם לא ידע להסתדר, במיוחד בסוג התביעות הללו מסוג לשון הרע, בהן יש להתמקד בדקויות וישנן הגנות שצריך לבחון. ההודעה שלך מונעת משיקולים לא מקצועיים בעליל (אולי בעבר נכווית מעו"ד). מניסיוני, מי שלא פונה לעו"ד עושה לעצמו נזקים כבדים.

          • אתה לוקה בהבנת הנקרא ובהסקת מסקנות
            אור | 03/01/2013 20:28

            תגובתי באה משיקולי אתיקה. לא שללתי פנייה לעורך דין, אך הטלתי ספק בטענה, שייצוג משפטי מגדיל את הסיכויים לזכות במשפט ("מניסיוני..." אינה ראיה), ומחיתי על הגנבת הפרסומת וההטעיה שבאמירה: "בכל מקרה, עו"ד צריך לבדוק את כל החומר". האמירה הזו נכונה, כנראה, לגביך, אבל אנשים בעלי אינטליגנציה ממוצעת ומעלה יסתדרו גם בלי עורך דין, לפחות במקצת מההליכים המשפטיים שייזקקו להם, אם לא בכולם.

            • "האמירה הזו נכונה, כנראה, לגביך, אבל אנשים בעלי אינטליגנציה ממוצעת ומעלה יסתדרו גם בלי עורך דין, "
              עו"ד | 15/01/2014 11:56

              הזהר ממשפטים כאלה.

              הם עלולים להוות לשון הרע...

    • סכום התביעה
      עו"ד שלומי וינברג | 07/01/2013 00:16

      סכומי התביעה אינם 50 ו-100 כיום, אלא כ-72, ו-144 בהתאמה, בהתאם להצמדות הקבועות בחוק איסור לשון הרע. מדובר ב"סכומי גג", וכל מקרה לגופו.

      בברכה,
      עו"ד שלומי וינברג
      מנהל פורום לשון הרע