לשון הרע

  • סחיטה בטלפון ופגיעה בשמי - האם לשון הרע
    עומר | 13/12/2012 15:28

    לפני מספר שבועות מישהי נכנסה ברכב שלי מאחור במן שעמדתי בפקק. כמובן שהיא סרבה תחילה לתת פרטים ורק לאחר שהזמנתי משטרה למקום היא הואילה בטובה למסור פרטי הרכב ואל את פרטיה (יצוין כי רק בדיעבד הסתבר שהרכב רשום על שם בעלה ולכן ביקשתי לקבל את פרטיה האישיים ונתקלתי, כאמור, בסירוב). דרך האינטרנט איתרתי את מספר הטלפון של בעלה, ופקידת התביעות של הביטוח שלי יצרה איתו קשה. הוא איים באוזנה שאם לא ארד מהתביעה הוא יתבע אותי על סחיטה ואשתו תגיש נגדי תביעה על תקיםה ואיומים (ושוב, לא היו דברים מעולם והייתה איתי עדה שתוכל ליתן תצהיר בעניין זה) חוץ מהאיום הזה הוא אמר שהוא יודע שאני עורך דין והוא יפנה ללשכה וידאג לחסל את השם שלי ושישללו לי את הרישיון (פקידת התביעות מוכנה ליתן תצהיר אודות שיחה זו). מספר ימים לאחר מכן, סוכן הביטוח שלי אף הוא יצר קשר עם בעלה של הפוגעת ושוב זכיתי לאיומים ולקללות תוך ניסיון לסחוט אותי בדרכים לא דרכים לרדת מהרצון שלי לתבוע ברכוש על הנזק של הרכב (יש חוות דעת שמאי ומסמכים רפואיים על נזקי הגוף שנגרמו לי ולבת זוגי). יצוין כי השיחה השנייה הוקלטה ושם האיומים שלו ברורים כשמש. האם לאחר שאיים עליי בפני שני אנשים שונים וניבל את פיו כלפיי (כאמו כולם מוכנים ליתן תצהיר והשיחה איתו מוקלטת) י לי עילה לתביעה בשלון הרע?

    • לשון הרע
      עו"ד ניר עופר | 13/12/2012 16:20

      על פניו נראה שיש בסיס לעילה בלשון הרע, אם כי צריך לבחון את מכלול הנסיבות, לרבות למי בדיוק נאמרו הדברים, באיזו סיטואציה וכו'. מעבר לזה, מהדברים שלך נראה כי הסיפור מורכב יותר וכולל לא רק היבטים של לשון הרע. ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד בצורה פרטנית ולבחון את מכלול הדברים ואת דרכי הפעולה האפשריות. בברכה,עו"ד ניר עופר

      • אילו היבטים נוספים?
        עומר | 13/12/2012 16:24

        ניר שלום, תודה עלהמענה המהיר. על אילו היבטים נוספים אתה מדבר? כי במקביל הגשתי תביעה למטשרה על איומים כנגד הבחור ובעתיד בכוונתי גם להגיש תביעה לנזקי הגוף, כמו גם לנזקי הרכב (הוא לא פנה לבטחת שלו ולכן אין מנוס מניהול התיק בבית משפט - יש לי כבר חוות דעת שמאי).

        • היבטים נוספים
          עו"ד ניר עופר | 13/12/2012 16:32

          התכוונתי בעיקר להיבטים שהזכרת, שאני רואה שאתה מודע אליהם.

          • בכל זאת, עורך דין נזיקיסט....  לת
            עומר | 13/12/2012 16:41