לשון הרע?

  • לשון הרע
    כעי | 05/09/2012 11:14

    אדם (שמוכר לי) פנה אליי דרך הפייסבוק בהודעה פרטית וכתב לי שאני "דו" (לא יודע אם הכוונה מינית - דו מיני, נפשית - דו קוטבי או משהו אחר) משתמע שהוא הבין זאת אחרי שיחה עם מישהי ששמה ידוע לי. לאחר מכן הודעתי לו שאבא שלי קורא את ההודעות שהוא רושם לי. הוא הגיב ב"בטטה" ו"ילד של אבא"אחר כך נתתי לו 10 דקות להתנצל, הדגשתי שוב שאבי וחבר קוראים את ההודעות. הוא לא התנצל וחסמתי אותו בפייסבוק.הסיפור קרה לפני 4 ימים.מדובר באדם שאני מכיר שהיה אומר לי במשך חודשים "שמן, בטטה" כמעט כל פעם שהוא רואה אותי" אך לא הקלטתי את זה ואין דרך להוכיח את זה. האם יש עילה לתביעה?ושוב אני מדגיש - זה פורסם רק באינבוק'ס שלי, אבל אני לא היחיד שקורא שם הודעות.תודה

    • לשון הרע?
      עו"ד שלומי וינברג | 08/09/2012 20:40

      בנסיבות אלו, על פניו כיוון שהפנייה הייתה ממוענת אליך, לא נראה לי כי ניתן להגיש תביעה, על אף שלצד ג' יש גישה לתיבה הפרטית שלך.