הנגשת חניה לדייר נכה

  • דירת נכה בבית משותף
    יניב | 09/09/2021 10:30

    מבקש לדעת מהו החוק לגבי דירת נכה בבית משותף.לבני ישעיהו נתנאל הגר ברחוב השבעה 25/1 נתניה יש דירת נכה.הוא נכה ב 170%.(כן,יש דבר כזה).יש לו 2 חניות רשומות בטבו.אך אף אחת מהן אינה חנית נכה.יש חנית נכה בביניין,אך לא רשומה עליו,אלהרשומה בטבו על שם מישהו אחר בביניין.מה אני עושה בנידון.האם אני יכול לידרוש בבית המישפט את החניה הנ"ל?.או האם אני יכול לידרוש לחילופין חניה אחרת מהרכוש המשותף?לשני החניות שרשומות על שמו בטבו אין לו אפשרות להיכנס ולחנות שם.מאחר וריכבו ארוך מעלית נכים.ואין לו אפשרות לתמרן ולהיכנס לחניות הנ"ל.הוא חנה בשטח הרכוש המשותף מאז רכישת הדירה בתאריך:04/05/14.הועד איפשר לו להחנות שם ללא בעיה,מאחר וזה לא היפריע לכניסה ויציאה של רכבים לחניון הביניין.לעומת זאת היה קיים בחצרו הפרטית של בני שמוצמדת לדירת הנכה שלו צובר גז אשר שרת את הדיירים בביניין.(לבני יש בלוני גז בניפרד).לאחר כ 4 שנים שהוא חנה בחניה ברכוש המשותף החליטו הדיירים שזה מפריע להם,ופנו לבית המישפט בתביעה:
    א.להטמין בחזרה את צובר הגז בחצרו של בני.
    ב.שיפסיק להחנות את ריכבו ברכוש המשותף.
    היתקיים דיון ליפני כחודש וחצי על הנושא,והשופטת אמרה ברמיזה לועד:תיתחשבו במוגבלות של הניתבע.
    הועד הוא קשה עורף ורע מאוד.
    בני קיבל אישור ליפני כשנה להחנות את ריכבו בחניה מיספר 1 של הדיירת ויוין ובעלה,מאחר ולא הייתה זקוקה לחניה שלה.
    לאחר הדיון שהיה,בעלה של ויויאן דפק ב 10 בלילה על דלתו של בני ודרש שיוציא את הרכב מהחניה שלו.(דיירים עים לב של אבן,כולם,רובם עולי צרפת).כרגע נכון ליום זה בני חונה ברכוש המשותף ואף אחד לא מעיר לו על כך.
    אם תוכלי לעזור לי בנושא זה אשמח מאוד.
    הדיון הבא יתקיים בתאריך:31/10/21.

    • הנגשת חניה לדייר נכה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 09/09/2021 15:15

      שלום רב,

      לצורך התאמת מקום חניה חדש לנכה נדרשת הסכמת 60% מבעלי הדירות.

      מאחר שהעניין נמצא כבר בהליך משפטי אני מציעה לדבר עם הדיירים לנסות להשיג הסכמת 60% מהם.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com