דחיית תביעה קטנה לאחר תשלום

  • משיכת תביעה קטנה ובקשה להשבת דמי האגרה
    אסף | 20/07/2021 23:20

    שלום רב,

    בתחילת 2020 רכשתי 5 כרטיסי טיסה מאל על והטיסה בוטלה עקב הקורונה. אל על לא החזירה לי את כספי הרבה מעבר לתאריך החוקי. בסופו של דבר התיאשתי ובתאריך 21/5/21 הגשתי תביעה קטנה כולל דרישה לפיצוי של כ-10 אש"ח (תבנית כתב תביעה שהורדתי מאתר המועצה הישראלית לצרכנות). ב-23/5/21 אל על זיכתה את כרטיס האשראי שלי בסכום הכרטיסים (אני ראיתי את הזיכוי בפועל רק ב-20/6). אתמול קיבלתי כתב הגנה שאומר שדין התביעה להידחות כי "הם היו מסכנים" ובסופו של דבר החזירו לי את הכסף. גם הפיצוי לא ראוי שיינתן בעקבות הקורונה... מבחינתי הסיפור גמור, אינני צריך את הפיצוי.

    מה אני עושה? אני אמור לפנות למזכירות ולבקש למשוך את התביעה? יש טופס לזה? האם אני יכול לדרוש שבסיכום בית המשפט יהיה צריך לחייב את אלעל באגרה ששילמתי ע"ס 175 ש"ח (בסופו של דבר כשהגשתי את התביעה הם עדיין לא שילמו ועברו על החוק).

    תודה מראש!

    • דחיית תביעה קטנה לאחר תשלום
      ליאור חאיק, עו"ד | 21/07/2021 11:31

      שלום

      מכיוון ששילמו לאחר הגשת התביעה הוכח שהתביעה מוצדקת.

      אתה יכול לבקש לדחות את התביעה לאור התשלום. אין החזר אגרה בתביעות קטנות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תודה רבה!  לת
        אסף | 22/07/2021 09:23