משכון על דירה בפרויקט שהסתיים

  • משכון על דירה בפרוייקט תמא 38ב שהסתיים לפני כשנתיי
    אורי | 24/04/2021 12:24

    שלום רב!

    אנו בעלי דירה בבניין שנהרס ונבנה מחדש בפרוייקט תמ"א 38ב. לפני כשנתיים וחצי הדירה נמסרה לידנו. לפני כמה שבועות, גילינו במקרה כי קיים משכון על הדירה לטובת חברות שליוו את הפרוייקט. מבדיקה שערכנו זו בעיה של כל הדיירים הוותיקים.  האם זהו תפקיד העוד המלווה את הפרוייקט לוודא שהדירה שלי אכן חוזרת להיות על שמי ללא משכונים כלשהם? אנו משלמים משכנתא על הדירה ומהבנק לא ידעו דבר על כך. שלחנו מכתבים ליזמים, לעו"ד שליווה את הפרוייקט ולמשרד המייצג את היזמים. רק עו"ד מטעם היזמים ענה ואמר שהוא במגעים עם החברות. מאז חלף חודש. הם טוענים כי הסרת משכון של חברות היא פרוצדורה ארוכה. האם עלינו לערב את עו"ד שיצג אותנו בתהליך התמ"א? מהו פרק הזמן הסביר לפתירת העניין ? האם במידה והיזמים נקלעים למצב כלכלי בעייתי על אף סיום הפרוייקט יש סכנה לדירות שלנו? האם יש משהו שניתן לעשות היות ונהיר לכל הצדדים שאין שום סיבה הגיונית שיהיה משכון על הדירה. על עזרתכם אודה.

    • משכון על דירה בפרויקט שהסתיים
      עו"ד אילן הלוי | 27/04/2021 13:02

      אורי שלום

      אני מבין מהתאור כי מדובר בפרויקט של תמא 38 הריסה ובניה וכי הפרויקט כבר הסתיים.

      עוד אני מבין ממך כי רשומה משכנתא לטובת הבנק או הגופים שנתנו אשראי וערבויות ליזם לבנית הפרויקט.

      בגדול לא הייתי דואג אבל ברור כי יש לטפל בהסרת המשכנתא כלל ובשלב ראשון ומיידי בקבלת מכתב החרגה לגבי דירותיכם. אתם הייתם אמורים לקבל מכתבי החרגה מאותם גופים לפיהם הדירות שלכם לא כלולות בתכולת המשכנתא.

      התהליך של הסרת המשכנתא לא אמור להיות ארוך אבל אני לא יודע בדיוק את כל הנתונים. אני כן ממליץ כי תפנו לעורך דין שליווה אותכם בפרויקט (ואם הוא לא זמין אז אחר) על מנת שיבדוק את הנושא.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com