עוקב

  • מכירת דירה במתנה- הליך מכירה
    שלומית | 13/04/2021 11:16

    קיבלנו דירה במתנה מהורה לילד, אנו גרים בה ורוצים למכור אותה ולעבור לדירה אחרת אך יודעים שעלינו להמתין 3 שנים בכדי להמנע ממס שבח. שאלתי היא האם ניתן לבצע חלק מהליך המכירה (זכרון דברים וכדומה) עוד לפני תום 3 השנים בהן אסור למכור את הדירה, ואם כן אילו חלקים ניתן לבצע?האם מותר לחתום על משהו? בנוסף- במידה ונמכור את הדירה תוך 18 חודשים מקניית הדירה החדשה נהיה פטורים ממס שבח וגם ממס רכישה?
    תודה

    • עוקב  לת
      עוקב | 15/04/2021 11:21

    • מס שבח במכירת דירה שהתקבלה במתנה
      עו"ד אופיר קנפו | 19/04/2021 11:08

      שלומית שלום רב,

      לא ניתן לבצע חלק מהמכירה לפני תום תקופת הצינון. זכרון דברים משפטי מחייב עשוי להיחשב כחוזה ותאריך חתימתו ייקבע כיום ביצוע העסקה. יש להימנע מ"תאונות מס" ולהיוועץ בעו"ד בתחום המקרקעין הבקיא גם במיסוי מקרקעין. בחלוף 3 שנים ממועד קבלת המתנה וככל שאתם עומדים בתנאים לקבלת פטור ממס שבח, תוכלו למכור את הדירה בפטור כאמור.

      אין קשר בין מס הרכישה, לבין מכירת הדירה שהתקבלה במתנה. מס רכישה ישולם ברכישת הדירה החדשה לפי מדרגות המס של דירה יחידה או דירה נוספת.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      מגדל H-TOWER רסיטל (קומה19), דרך מנחם בגין156, תל אביב

      טלפון: 03-5732424, פקס: 073-2858255 מייל: ofir@taklaw.co.il