אלו החלטות ניתן לקבלח בבית משותף

  • חדר דיירים בבניין מגורים
    ע | 08/04/2021 22:53

    שלום רב ,
    בבניין המגורים שלנו יש חדר דיירים לשימוש דיירי הבניין.
    לפני מספר שנים, במהלך אסיפת הדיירים, הועלתה הצעה לדרוש תשלום ממי שמבקש להשתמש בחדר הדיירים תשלום חד פעמי עבור השימוש בחדר הדיירים.
    מעבר לכך  הוחלט שהסכומים שייצברו יופרדו מדמי הועד הקבועים וישמשו כדי להבטיח חידוש הציוד ותקינות חדר הדיירים.
    יובהר - עבור כל ארוע/ שימוש - ישולם סכום חד פעמי.
    שאלתי:
    האם מותר לאסיפת הדיירים לקבוע זאת?
    האם מותר לדרוש שהסכומים יועברו לתשלומי ועד/בניין אחרים?

    תודה מראש

    • אלו החלטות ניתן לקבלח בבית משותף
      עו"ד אופיר קנפו | 18/04/2021 19:03

      שלום רב,

      יש לעיין בהוראות התקנון המוסכם בקשר עם שימוש ברכוש המשותף ואחזקתו. ככל שאין התייחסות לכך, אסיפת דיירים יכולה לקבל החלטה כזאת באמצעות הרוב הדרוש מבין בעלי הזכויות בבניין.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      מגדל H-TOWER רסיטל (קומה19), דרך מנחם בגין156, תל אביב

      טלפון: 03-5732424, פקס: 073-2858255 מייל: ofir@taklaw.co.il