נכות עקב מחלה

  • פטור מס לחולה סרטן
    יוסי | 07/04/2021 20:30

    לפני שנה עברתי ניתוח להסרת נגע סרטני במיתרי הקול.
    כיום אני נקי מסרטן. האם אני זכאי לפטור מס במסגרת ההגדרות של מס הכנסה? לא עברתי טיפולים אחרים.

    • נכות עקב מחלה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 16/04/2021 11:06

      כדי לברר את זכאותך לפטור ממס (זמני או קבוע) עליך לפנות ולבקש לעמוד בפני ועדה רפואית של מס הכנסה באמצעות פניה לפקיד השומה באזור מגוריך. אפשר דרך הרשת:

      https://www.gov.il/apps/taxes/taxes/#/shelot-vetshuvot/he?pniyaPopUp=true&pniya=true

      אם עברת ועדה רפואית בביטוח לאומי, תצרף פרוטוקול שלה לבקשה ואולי לא תצטרך ועדה נוספת.

      אני לא יודע להגיד מה יוחלט במקרה שלך, אבל מניסיוני, בעת החלמה ממחלה קשה יש בד"כ נכות זמנית למספר חודשים.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il