רישום הערת אזהרה בגין דירה על מקרקעי ישראל

  • כיצד רושמים הערת אזהרה על דירה בבניה בקרקע רמ"י
    אילנה | 06/04/2021 21:59

    שלום רב

    כיצד רושמים הערת אזהרה על אחת הדירות בבנין המוקם על אדמת מינהל

    הבניה טרם הסתיימה ועדיין לא רשומה חכירה במינהל על שם הקונה

    אם לא ניתן לרשום , איזו בטוחה תהיה עם מסירת הערבויות במסירת החזקה

    • רישום הערת אזהרה בגין דירה על מקרקעי ישראל
      עו"ד יהודה וישניצקי | 12/04/2021 18:18

      שלום רב,

      אם זכויות החכירה של הקבלן רשומות בלשכת רישום מקרקעין ניתן לרשום לטובת הקונה הערת אזהרה על זכויותיו לטובת הקונה. בהתאם לסעיף 2 ב לחוק המכר (דירות) (הבטחת השקעות על רוכשי דירות) - כל עוד לא הושלמה בניית הדירה, נמסרה החזקה בדירה לקונה ונחתם בין הקונה לבין רשות מקרקעי ישראל חוזה חכירה, הקבלן מחויב עדיין להבטיח את כספי הקונה באמצעות אחת הבטוחות המפורטות בחוק (ערבות בנקאית, הערת אזהרה וכו)

      בברכה יהודה

      בברכה,

      יהודה וישניצקי, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      ויצמן 2, מגדל אמות השקעות, ת"א; פלי"ם  6, חיפה
      טל': 03-6097577; מייל: yehuda@agvih.com