גביית תשלום עבור שימוש בחדר דיירים

  • גביית תשלום עבור שימוש בחדר דיירים
    אילן | 05/04/2021 15:55

    שלום רב,

    בבניין המשותף בו אני גר ישנו חדר דיירים שנבנה ע"י הקבלן במקור.

    באחת מאסיפות הדיירים הועלתה להצבעה הסוגייה של גביית תשלום עבור השימוש בחדר הדיירים וההחלטה עברה ברוב קולות.

    מבדיקה של חוק המקרקעין סעיף 62 א' מצאתי שנכתב כי "אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם".

    מאחר וחלק מהדיירים לא הסכימו לגבייה הזו, האם מדובר בגבייה לא חוקית שיש לבטלה?

    תודה,

    אילן

    • גביית תשלום עבור שימוש בחדר דיירים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 07/04/2021 17:42

      שלום אילן,

      החלטה הפוגעת בזכויות של בעל דירה איננה מחייבת אותו אלא אם הסכים לה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • שימוש בעת האירוע עצמו
        אלין | 16/06/2021 09:27

        אני אחדד את השאלה: אצלנו בבנין רוב הדיירים הצביעו בעד גביית תשלום בעת השימוש בחדר דיירים, כלומר אני אשלם רק אם אעשה בו אירוע )יום הולדת(. הרי אני לא חייבת להשתמש בו ולשלם. מצד שני החדר נועד לשמוש כלל הדיירים. האם ההחלטה שהתקבלה ברוב קולות היא חוקית?