האם ניתן להכיר בתשלום שכר דירה לרגל מעבר דירה?

  • השכרת דירה ושכירת דירה אחרת
    אורית | 04/04/2021 12:01

    אני שוכרת דירה ועתידה להשכיר את הדירה שלי בעיר אחרת. בני בחינוך מיוחד ומעבר לעיר אחרת מצריך מעבר מסגרת שעלול לפגוע בו. האם אני יכולה לבקש פטור ממס במידה והשכר דירה מעל הרף? ראיתי שאם המעבר דירה הוא בשל מקום עבודה זה אפשרי האם זה אפשרי גם במקרה כזה? תודה

    • האם ניתן להכיר בתשלום שכר דירה לרגל מעבר דירה?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 06/04/2021 00:06

      שלום רב,
      כפי שציינת, אכן ניתן להכיר בקיזוז שכר דירה שמשולם בשל השכרת דירה משכר דירה שמשולם עבור השכרת דירה אחרת וזאת לצורך מעבר דירה לצרכי עבודה עם זאת, לא ניתן להכיר בקיזוז האמור בשל סיבות נוספות,מדובר ברשימה סגורה ולא ניתן להרחיבה למקרים נוספים.

      בכבוד רב,

      עו"ד ורו"ח חיה אביסרור שמעוני
      מנהלת פורום דיני מיסים
      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2,ראשון לציון