המחאת זכות שוכר

  • המחאת זכות שוכר
    פרנסואה | 03/04/2021 18:18

    אני שוכר דירה ונתתי 12 צ'קים למוטב בלבד לבעל הדירה. עכשיו הוא מוכר את הדירה ואומר לי שזכויותיי כשוכר נשמרות והוא ממחה את קונה הדירה לקבל הזכויות ולכן הוא צריך להסב יתרת הצ'קים שלי (חצי שנה) לקונה.  הצ'קים הם על שמו,האם אפשר להסב צ'ק למוטב בלבד? מה זה בדיוק המחאת הזכויות הזו? איך אני יכול להיות מוגן?

    תודה.

    • המחאת זכות שוכר
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 04/04/2021 15:22

      שלום פרנסואה,

      חוק השכירות השאילה מגן על שוכר שהדירה אותה שכר נמכרת ע"י בעל הדירה באופן שהקונה נכנס לנעלי המשכיר המקורי והחוזה הקיים מחייב אותו.

      לא ניתן להסב שיקים למוטב בלבד. במקרה כזה עליך להכין שירים חדשים לפקודת בעל הדירה החדש, ולמסור אותם כנגד השבת השיקים שמסרת בעבר למשכיר המקורי.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com