השאלה אינה מתאימה לפורום הפלילי

  • הולך לנו על הראש
    אמיר זכאי | 27/03/2021 10:01

    שלום לעורך הדין,
    יש לנו בעיה, אני בטוח שאתה מכיר את המונח, "הולך לך על הראש", קצין במשטרה, נדבק למשפחה שלי, הוא מגיע מסביבה סוציו אקונומית מאוד נמוכה, עבר להתגורר בשכונת יוקרה, אנחנו משפחה אמידה, מתגוררים סמוך להורי, בתחילה ניסה לחטט אצל הורי, להתחבר, אחר שדלה מעט מידע, מסתבר שהוא פשוט ביצע חקירות עומק, על כל הרכוש שלנו, מקומות עבודה של כל בני המשפחה.  צר המקום מלפרט, יצר קשר עם מקום העבודה של אישתי עם עברינים. ניסה לגשש אחרי, הפעיל חקירות רכוש שיש לנו. רוב הדברים ניתנים להוכחה ע"י אדם שלישי, לדוגמא נכס שלנו ששייך להורי בעיר אחרת, הוא הגיע אליו, ושוחח עם עורך דין שטיפל לנו בנכס בעבר. שלח אנשים לנסות לשכנע את אבי שיש בעיה בטאבו דבר שיקרי, בקצור, פשוט הולך לנו על הראש, מה שסיפרתי זה רק קצה הקרחון. זה ברמה אובססיבית.
    כמובן שיש מעשים נוספים גבוליים, לדעתי ברמה המידית הוא מנסה לגרור את בני המשפחה לעשות טעות ולגרור לאלימות, לא פיסית, למשל איומים, עיקר המאמצים שלו, שלמרות שהוא לא יוצר קשר ישיר, הוא מבהיר היטב שזה הוא, המטרות שלו לדעתי ברמה הכללית,  הם לדוג משהו ברכוש שלנו, על ידי גרימת צרות מביא אנשים שיגישו תלונות על נכסים שלנו לרשויות לדוגמא, יוצר תהליכים שיתישו אותנו.  ברור שהמעשים גבוליים, מעבר לכך שזיהנו שמטרה שלו לסבך אותנו במגע איתו באיומים מילוליים, באמצעות התפתות ליצירת -שר איתו, לעבור עבירה, אנחנו לא יצרנו איתו כל קשר ויהי מה. בשפה של עולם הפשע, הבנתי שזה  נקרא הוא הולך לנו על הראש. שאלתי במצב בו הכל גבולי כאמור. לכאורה אין מה לעשות. אני חשבתי שאסור להגיב כלל. זה המחיר הנמוך ביותר שנאלץ לשלם, האם לדעתך יש פעולות שכן ניתן לנקוט, באופן חוקי, שיקבל רמז או הבנה להתרחק מאתנו. מניסיונך במקרים כאלה. או שברירת המחדל פה, היא להמתין שיעבר את הגבול למישור הפלילי.

    • השאלה אינה מתאימה לפורום הפלילי
      עו"ד אמיר מורשתי | 29/03/2021 11:39

      אמיר יקר, פורום זה נועד לייעוץ ראשוני בלבד ובלתי מחייב משפטית, באשר הוא לא יכול להוות תחליף לפגישה מסודרת תוך שהעו"ד מקבל את מלוא הפרטים על המקרה ובטח במקרים גבוליים כפי שאתה מתאר.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי