תביעה אזרחית נגררת לפלילי - מקרה מיוחד

  • שאלה
    רוני | 25/03/2021 20:01

    הגשתי קובלנה. הנאשם הורשע, ובמסגרת גזר הדין הוא חויב בפיצוי ושל"צ, אך ההרשעה בוטלה.

    באם במקרה זה אינני יכול להגיש תביעה אזרחית נגררת לפלילים, בשל ביטול ההרשעה?

    תודה

    • תביעה אזרחית נגררת לפלילי - מקרה מיוחד
      עו"ד אמיר מורשתי | 29/03/2021 11:36

      רוני יקר, התשובה לשאלתך היא בחיוב וזאת חרף נוסח החוק שלכאורה דורש "הרשעה". למעשה, בית המשפט קבע כי הנאשם ביצע את המעשים נשוא הקובלנה הפלילית והחליט לעניין העונש בלבד להסתפק בשל"צ ופיצוי ללא הרשעה. במצב זה, אין כל מניעה מלהגיש תביעה אזרחית הנגררת להליך הפלילי שהתנהל . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי