הפעלת משפחתון בדירת מגורים

  • הפעלת עסק בבית
    שלי | 25/03/2021 18:41

    עכשיו כשאני מחפשת דירות להשכרה הרבה פוסלים אותי בגלל שאני רוצה להפעיל את המשפחתון שלי בדירה.

    מבירור עם העירייה אין לי צורך באישור להפעלת עסק. האם יש משמעות להפעלת עסק בדירת מגורים והאם בעלי הדירה צריכים לעשות משהו מיוחד על מנת שאוכל להפעיל את המשפחתון?

    תודה מראש על ההכוונה והמענה, זה פורום מעולה

    • הפעלת משפחתון בדירת מגורים
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/03/2021 19:07

      היי שלי,

      צריך לעשות מספר בדיקות בכדי להבין אם ניתן לבצע את הפעלת העסק של המשפחתון באופן חוקי.

      לעיתים הפעלת עסק מסחרי בדירה בבית משותף עשויה להצריך היתר מיוחד מהוועדה המקומית לתכנון ולבנייה של הרשות המקומית. יש לבדוק את הענין.

      אני זוכר כי ישנה פסיקה שניתן לפתוח משפחתון בבניין מגורים, בניגוד לגן ילדים , שכן מספר קטן של ילדים אינו מהווה מעמסה על תשתית הבניין וכי ישנו אינטרס שמשפחתונים יפעלו דווקא מתוך אזורי מגורים ולכן אין צורך בהוצאת היתר שימוש חריג.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com