הצפה בדירת שכורה

  • הצפה בדירה
    גל | 24/03/2021 22:38

    שלום, אני גרה בדירה שכורה ולפני כשבועיים הופיעה שלולית מים על ריצפת המטבח. מקור המים לא היה ברור. פניתי בנושא לבעל הדירה וסברנו כי אולי זה קשור לצינור מרכזי בבניין, שכן שבוע לפני 2 דירות אחרות הוצפו. לאחר שיחה עם הועד נאמר כי הנושא בטיפול של בעל הדירה ולא של הועד. יומיים אח"כ המים חזרו. הפעם בעלי הדירה דיבר עם אינסטלטור, אך מאחר ובעל הדירה לא היה בטוח מאיפה המים, שום דבר לא נעשה. שבועיים אחרי המצב החמיר והמטבח הוצף לגמרי. פניתי לבעל הדירה כדי שיטפל בדחיפות. בנתיים התברר כי המים כנראה מגיעים מצינור שמאחורי ארון המטבח. פניתי לבעל הדירה שאני צריכה טיפול דחוף בבעייה ולבסוף הוזמן אינסטלטור רק למחרת. האינסטלטור ידע על הבעייה ועל הארון שיש לפרק כדי להגיע למקור הנזילה. עם זאת כאשר הגיע לדירה טען שאין לו מה לעשות כי יש ארון שמפריע, למרות שידע זאת מראש. שוב פניתי לבעלי הדירה והוא הביא אינסטלטור נוסף. מאחר ונאלצתי לצאת מהעבודה ולהפסיד שעות (הפסד כספי) הבהרתי שוב כי יש ארון לפרק ושלא אצא אם הנושא לא יטופל בטוח. אלא ששוב הגיע אינסטלטור שטען שאין לו מה לעשות אם יש ארון. למעשה הפסדתי עבודה סתם ונשארתי עם בית מוצף. רק למחרת הנזילה סוף סוף תוקנה, אך הארון לא תוקן ונאמר לי כי יתאמו איתי את תיקון הארון. היום, יום אחרי, אף אחד לא יצר איתי קשר. נשארתי עם נזק במטבח וקיר חשוף ומלא עובש. פניתי לבעלי הדירה והבהרתי כי זה דחוף. אנחנו נכנסים לחג ויש ריח של עובש בבית. עם זאת זכיתי להתעלמות מוחלטת. אני תוהה מתי באמת יתוקן הארון ואם בכלל. אני אחרי שבועיים של נזילה רצינית, כשהמים על חשבוני, ועכשיו אני עם עובש. האם במקרה זה אני יכולה לדרוש החזר על שבועיים שבהם גרתי בדירה שלא ראוייה למגורים? האם אני יכולה בשל כך לסיים את החוזה לפני הזמן? או לבטל את הש'ק של השכירות? תודה

    • הצפה בדירת שכורה
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/03/2021 19:07

      גל שלום,

      מומלץ להתנהל בסיוע עו"ד ולשקול הוצאת מכתב התראה למשכיר על מנת לעמוד על זכויותייך.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com