שאלה בנוגע לרישום פלילי ומידע חסוי

  • מידע חסוי
    פורטל משה | 15/03/2021 11:38

    אבקש לשאול, האם ניתן לבקש לראות כל רישום פלילי של עצמך במשטרה, או שהמידע חסוי?
    מה המידע ששוטר יכול לראות במאגר המשטרה, תלוי בדרגה? האם מפקח יכול לראות את כל המידע? מה זה כולל רק רישומים םלילים או כל מה שאי פעם נרשם על שמך?
    איזה מנגנון בקרה יש בכמיסה למידע, האם יש רישום מי נכנס למידע ומתי? זה מתועד?

    אבקש לשאול גם:
    שאלה עקרונית, שיתכן ולא קשורה ישירות, בהליכים פלילים ניתן לדרוש לראות מידע חסוי שיש במוסדות שונים, אם בכלל, יש רשומות סודיות שהאדם עצמו אינו יודע שקיימות, למשל בתיק רפואי? או בצבא?, כיוון ששמעתי על נכה צהל שביקש תיק רפואי וגילה מה היה קיים בתיק הסודי, רק שמחקו את שמות המומחים הצבאים שקבעו את זה.  ..
    זו מציאות אמיתית שיש מידע על אדם שהוא עצמו אינו יכול לראות?

    • שאלה בנוגע לרישום פלילי ומידע חסוי
      עו"ד אמיר מורשתי | 16/03/2021 09:28

      משה יקר, כל אדם זכאי לפנות לכל תחנת משטרה עם תעודת זהות ולעיין בחינם בכל רישום פלילי ומשטרתי אשר כנגדו ( לרבות תיקים סגורים ותיקים פתוחים התלויים ועומדים כנגדו ) . האפשרות לשוטר לעיין ברישום פלילי, למיטב ידיעתי ,אינה קשורה בדרגתו אלא בהרשאות שהוא מקבל בנושא לצורך תפקידו ובכל מקרה, כל כניסה למאגר המידע ע"י שוטר מתועד וניתן לשחזר ולדעת בדיוק מי השוטר ומתי הוא נכנס למאגר המידע- ככל ששוטר מנצל את ההרשאה שניתנה לו בכדי להיכנס למאגר המידע המשטרתי שלא כדין ( נניח מעוניין לברר האם קיים רישום פלילי כנגד החבר שביתו יוצאת עימו ) הרי שהוא עובר עבירה פלילית והוא עשוי למצוא נחקר במח"ש ובהמשך כנאשם במשפט פלילי.  לעניין שאלתך בנוגע למידע חסוי הקשור למבקש עצמו- הרי שלרוב אדם זכאי לעיין במידע חסוי המתייחס אליו בלבד, שכן החיסיון נועד לשמור על הפרטיות שלו כלפי צדדים שלישיים. יחד עם זאת, קיימים סוגים שונים של מידע סודי המתנהל כנגד האדם וחלקם כמובן אין לאדם זכות לקבלם- למשל, מידע מודיעיני שנאסף כנגד האדם ( בהליך פלילי ניתן לקבל רק פראפרזה= תקציר של המידע הרלוונטי לתיק שאינו חוסה תחת חיסיון ). מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • הודעת תודה על התשובה
        פורטל משה | 16/03/2021 12:46

        עורך הדין מורשתי.
        רוצה להגיד תודה על המענה המקצועי, והמקיף לשאלתי.
        זה לא מובן מאליו, פשוט מעריך את ההתיחסות לשאלתיי.
        תודה רבה לך.

        • בבקשה משה- בהחלט מרגש אותי לקבל פידבק כזה!
          עו"ד אמיר מורשתי | 16/03/2021 12:56

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי