אילו מטלטלין חובה להשאיר בדירה בעת מכירתה

  • דירה בלי תאורה
    צחי | 14/03/2021 12:05

    מכרתי דירה AS-IS יש שם גופי תאורה יפים.
    1. האם מותר לי לתלוש?
    2 . אם אני תולש,. אם צריך לתת גופי תאורה חלופיים ( אפילו תאורת קבלן) או אפשר לפי חוק למסור למוכר דירה בלי גופי תאורה בכלל?

    • אילו מטלטלין חובה להשאיר בדירה בעת מכירתה
      עו"ד יהודה וישניצקי | 15/03/2021 12:38

      שלום רב

      על השאלה כאמור ניתן להשיב רק לאחר ייעוץ פרטני ועיון בהסכם המכר גופו (תרתי משמע)

      יש לבחון האם קיים בהסכם סעיף הנוגע למטלטלין שיישארו בדירה ואם קיים האם גופי התאורה הוחרגו מרשימה זו אם לאו, וכן האם קיימת התייחסות להפרדה בין מחוברים של קבע (מטבח למשל) לבין מחוברים שאינם מחוברים של קבע (כגון ארונות רגילים). רק אם כוונת הצדדים על פי החוזה אינה לכלול את גופי התאורה הרי שאין מניעה להורידם.

      מציע שתודיע לקונה מראש על כוונתך לעשות כן.

      בכל מקרה גם אם המסקנה היא שניתן לפרק את גופי התאורה - קיימת חובה להתקין גופי תאורה סטנדרטיים חלופיים.

      בברכה,

      יהודה וישניצקי, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      ויצמן 2, מגדל אמות השקעות, ת"א; פלי"ם  6, חיפה
      טל': 03-6097577; מייל: yehuda@agvih.com

      • המשך
        צחי | 16/03/2021 13:35

        לעו"ד יהודה

        לאחר תודה על תשובתך המכבודת

        אתיחס ואמתין להתיחסותך:

        אין כל סעיפים לפי הפירוט שלך

        אין כל סעיף על כוונה להוריד או לא להוריד גופי תאורה

        מה לכאורה הדין במקרה כזה?