תתעד צלם תקליט

  • מי הגורם שיש לפנות אליו
    דיתה | 11/03/2021 09:15

    אנחנו זוג צעיר שעבר לגור בדירה של סבתי שנפטרה. בבניין יש שוטר שמאיים עלינו, הוא ניסה לרמוז לנו שכדאי שנמכור לו את הדירה במחיר רצפה. מרגע שלא פעלנו לפי רמיזותיו, שעברנו לדירה, הוא מתנכל לנו, ממש, גרם לנו נזקים בארון חשמל. פגע בגז שלנו. בהתחלה לא האמנו, אז שכנה מבוגרת סיפרה שראתה אותו.
    הוא מחבל בכל פעולה שקשורה לדירתנו, כולל הרס לדירה מבחוץ. בקיצור, ממרר לנו את החיים כדי שנעזוב ובתקווה שנמכור לו. מדברים שאמר נפלט לו, מסתבר שהוא נכנס למידע עלינו ומשפחתינו, במחשבים של הרשויות. למרות שאין לנו שום עבר פלילי. הוא ממציא עובדות שקריות, שלא כדאי לפרט כאן, ומפרסם לשכנים בעל פה.
    אני בוכה ובעלי אומר שאין טעם להתעסק עם זה.
    כי זה לא יוביל לשינוי רק יחמיר.
    למי יש לפנות כדי לקדם פתרון אמיתי, במצב מסוג זה?

    • תתעד צלם תקליט
      רועי | 11/03/2021 16:30

      תפנה למחש  מה שהוא עשה זה עבירה פלילית עצם זה   שהוא נכנס למחשבים לבדוק אזרחים   אחד מתוך כל העבירות שציינת   קח עורך דין פלילי   ותכין תביעה אזרחית של מיליונים נגדו  אם זה באמת שוטר   זה סכנת נפשות   למדינת ישראל אבל זה הרמה של המשטרה בארץ

    • שכן שמתנכל ומבצע כלפי עבירות פליליות
      עו"ד אמיר מורשתי | 14/03/2021 16:09

      דיתה יקרה, אני מסכים עם תשובתו של רועי- חשוב להקליט ולתעד הפעילות, לבחון אם השכנה האם תהיה מוכנה למסור עדות על החבלות שהשכן גרם ופשוט להגיש כנגד השכן תלונה למח"ש. בנוסף, ככל והוא גם מוציא דיבתכם רעה, ניתן לפנות בתביעה בגין לשון הרע בנושא.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • הפניה לתלונב לא לנשטרה?
        דיתה | 14/03/2021 18:10

        אם הבנתי נכון התלונה היא ישירות למח"ש, מה לגבי האיום הסמוי שנמכור לו את הדירה במחיר רצפה, זה לא סחיטה באיומים? צריך הקלטה?מספיק עדות של שנינו אני בןזוגי, זה נספיק בעל פה?  מנוכחות בשיחה איתו, הוא ממש לא רצה ללכת במשיך. זה היה בתוך הדירה שלנו. השכנה מפחדת לא רוצה להעיד, יש לי הקלטה שלה בנייד. יזמינו אותה לעדות? אמרה שתשקר תגיד שלא ראתה כלום. מסכנה היא אישה זקנה וחולה. מצב מזעזע.
        מה העבירה הכי חשובה להתמקד בה, לא סחיטה באיומים? זה המקור לכל הבעיה ולא תלויים בעדים אחרים, או שזה לא מספיק. תודה

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 15/03/2021 09:27

          דיתה יקרה, התלונה היא אכן ישירות למח"ש. חשוב לדעת, כי כשאזרח מגיש תלונה הוא לא אמור להיות עו"ד פלילי ולציין את הוראות החוק- התפקיד שלו הוא להגיש את תלונתו בצורה ברורה ואמיתית והחוקרים כבר יתרגמו את האירועים לעבירות הרלוונטיות.  אפשר להגיש תלונה גם מבלי לגבות אותה בעדויות של שכנים ולהסתפק בעדות שלכם- יחד עם זאת, ברור שאם הראיה היחידה שלכם לנזקים היא אותה שכנה- לא בטוח שבלעדיה ניתן יהיה להאשים את השוטר בנזקים. מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי