חיוב קונה בדמי תיווך בתקופת בלעדיות

  • חיוב קונה בדמי תיווך בתקופת בלעדיות
    הלל | 08/03/2021 16:52

    שוחחתי עם מתווך על דירה שפורסמה על ידו, בבלעדיות
    קיבלתי פרטים על הדירה אך לא התחייבתי לתשלום בכתב או בעל פה ולא נדרשתי להתחייב.
    כידוכ מתווך שיש לו בלעדיות מסרב להציג דירה ללא חתימת קונה על הסכם.
    האם זה חוקי ללא הסכמה מפורשת של המוכר בהסכם הבלעדיות?
    במקרה הזה הגעתי אל המוכר.
    האם די בכך כדי שהמתווך יוכל לדרוש דמי תיווך גם ממני בנוסף להתחייבות המוכר?
    הרי המתווך מחוייב בהסכם בלעדיות לפרסם את הנכס בגלל ההתחייבות של המוכר לשלם לו?
    אם אני גם מחוייבת לשלם מבלי שאני מסכימה זה יכשיל למוכר את המכירה??
    בלי שהוא הסכים?

    • חיוב קונה בדמי תיווך בתקופת בלעדיות
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 11/03/2021 14:43

      שלום הלל,

      מתווך איננו רשאי לדרוש תשלום כל עוד לא חתמת על הסכם להזמנת שירותי תיווך.

      המוכר מחויב על פי ההסכם שהוא עצמו חתם.

      יתכן שבשל התחייבויות המוכר כלפי המתווך העובדה שאינך משלמת תגדיל את הסכום שעליו לשלם, ואולי זה יהפוך את העסקה לפחות כדאית מבחינתו.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • הגורם העיל
        הלל | 11/03/2021 15:06

        תודה רבה על תשובתך
        האם הטענה כי הוא הגורם היעיל
        לא תתקבל במקרה כזה?
        מאחר והגעתי לדירה דרך הפירסום שלו ושוחחתי איתו
        לכן באיתור המוכר על פי הפרטים
        מנעתי ממנו להיות הגורם היעיל

        אני אכן חשבתי שזו הפרת הסכם הבלעדיות בו התחייב להביא קונים
        אלא ניתנה לו זכות לדרוש תיווך מהקונה בהסכם
        סליחה על החפירה