תביעה בבית הדין לעבודה וקובלנה פלילית

  • תביעה בבית דין לעבודה + קובלנה פלילית - איך עושים?
    מתי | 07/03/2021 08:24

    אני תובע מעסיק בהליך אזרחי בבית דין לעבודה.

    עקב חומרת המעשים ותחום העיסוק, קיימת חשיבות עליונה לעבירות וגם עניין לציבור.

    לכן מעוניין גם לפעול במישור הפלילי אך לא יודע מה עושים.

    האם כדאי לנסח ולהגיש קובלנה בעצמי או לפנות למשרד העבודה?

    • תביעה בבית הדין לעבודה וקובלנה פלילית
      עו"ד אמיר מורשתי | 07/03/2021 10:16

      מתי יקר, הכלל הוא שבמשפט פלילי המדינה היא המאשימה באמצעות תובעים מטעמה. החריג לכלל זה מצוי הוא בקובלנה הפלילית הפרטית השמורה למגוון עבירות מצומצם המפורט בתוספת השנייה לחוק סדר הדין הפלילי- כך שאני מציע לך ראשית לעיין בתוספת השנייה האמורה בכדי לבחון האם אתה יכול חוקית להגיש קובלנה פלילית פרטית בגין העבירות העולות מהתיק אותו אתה מנהל כתובע או לחילופין האם החוק הרלוונטי לתביעתך מאפשר קובלנה פלילית פרטית. אף בהנחה שכן ניתן להגיש קובלנה פלילית פרטית, לרוב כדאי לפנות למשטרה או לגורם הרלוונטי לחקירה כדי שהם ימצו את החקירה ויגישו כתב אישום מטעמם ורק במקרים בהם הוחלט שלא להגיש כתב אישום והנמנים על המקרים בהם ניתן להגיש קובלנה פלילית פרטית להגישה.  מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • הערה קטנה [יותר נכון לומר המלצה]
        שאול | 08/03/2021 10:09

        נכון, החוק מאפשר הגשת קובלנה פלילית בסוג עבירות מסוים שהמכנה המשותף להן הוא היותן יותר סכסוך אזרחי מפלילי.

        ואולם, בפועל מומלץ להימנע מהגשת קובלנה פלילית משום שבאופן גורף בתי המשפט מתנגדים לאפשרות הזו למרות שהיא כתובה בדבר חקיקה ראשית.

        במקרה הקונקרטי הזה, היה ופנייה למשטרה להגיש כתב אישום תסורב, על אחת כמה וכמה מומלץ בחום להימנע מהגשת כתב אישום, משום שאז סירוב המשטרה הוא בבחינת הוכחה נוספת לכך שאין מקום להגשת קובלנה פלילית וזאת רק כתוספת להתנגדות של בתי המשפט להסדר הזה.

        מעטים המקרים הם שתהיה הרשעה רוב הסיכויים שיהיה זיכוי לצד פסיקת הוצאות משמעותית.

        חבל. עדיף ללכת במסלול אזרחי מפלילי.