דחיית חברת הביטוח במסגרת ביטוח דירה

  • שאלה לגבי צד ג' בביטוח דירה - דחייה מצד חברת הביטו
    סקרנית | 04/03/2021 18:09

    שלום לך,

    אחרי שרדפתי כשנה מול השכן שגר מעליי. נאמר לי לשאול אותו אם יש לו ביטוח דירה?

     מסתבר שיש לו. עשיתי איתו טלפונים לחברת הביטוח. שאלו אותי- הצד הנפגע, מתי החלה הנזילה מהתקרה? אמרתי שנה שעברה ועם נציגת שירות אחרת נדמה לי שגם כך עניתי ואולי היא אמרה לפני כשנה? ואז עניתי כן.

    סגרו שיביאו איש מקצוע.

    למחרת שכן ירד ואמר שדחו את התביעה כי אמרתי שנה שעברה . רצה שאתקשר לביטוח ואדבר איתם ואומר לפני כחודשיים. לא הסכמתי כי באמת שעבר שנה ויותר.

    האם יש התישנות:

    1.מאירוע שקרה מצד ג'?

    2. התיישבות כי הנתבע לא עדכן בזמן את הביטוח שלו שהודעתי לו לפני שנה?

    מה החוק אומר לגבי ביטוח עד מתי אפשר לעדכן, כדי שהביטוח יופעל?

     תודה

     תודה רבה

    • דחיית חברת הביטוח במסגרת ביטוח דירה
      עו"ד גיל קראוס | 08/03/2021 15:27

      שלום רב,

      אין התיישנות. ההתיישנות היא 7 שנים מיום הנזק ואם מדובר בתביעה מול פוליסת ביטוח אז ההתיישנות היא 7 שנים.

      יש כללים שונים בפוליסה מבחינת מועד הפנייה של המבוטח לחברת הביטוח, אבל בכל מקרה אותך זה לא צריך לעניין. אם יש נזק בדירה תתבעי את השכן עצמו ושהוא ישבור את הראש מול הביטוח שלו.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il