סעיף ויתור על זכות שיבוב ואחריות צולבת

  • ביטוח תכולה
    אביב001 | 03/03/2021 16:30

    שלום, אני במשא ומתן מול בעלי דירה בתל אביב שדורשים במסגרת החוזה שאני וזוגתי נסגור ביטוח תכולה (לשנה). האם הדבר נהוג? האם החובה לבטח את תכולת הדירה לא אמורה להיות על בעלי הדירה?

    תודה רבה

    • סעיף ויתור על זכות שיבוב ואחריות צולבת
      עו"ד מיטל ירון | 03/03/2021 16:44

      שלום אביב,

      אכן. נהוג שהמשכיר עורך ביטוח מבנה והשוכר עורך ביטוח תכולה (וגם כדאי ביטוח צד שלישי).  מומלץ שהשוכר והמשכיר יבקשו מחברת הביטוח להוסיף לפוליסה סעיף ויתור על זכות שיבוב (למשל שאם יגרם נזק למבנה עקב רשלנות השוכר, והמשכיר יפוצה על ידי חברת הביטוח שלו, חברת הביטוח של המשכיר לא תוכל לחזור בתביעה נגד השוכר להחזר הסכום ששילמה, והפוך בנוגע לנזק שנגרם לתכולה עקב רשלנות המשכיר) וכן להוסיף סעיף אחריות צולבת.

      סעיף אחריות צולבת מגדיר את השוכר והמשכיר כצד ג' אחד כלפי השני ובאמצעותו מובטח כיסוי לנזק למבנה או לתכולה ללא קשר מי מהצדדים אחראי לנזק שנגרם.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • ויתור על זכות שבוב
        יעל | 08/08/2022 17:22

        חברת הבטוח הוסיפה בפוליסה של המשכירה את שמי כשוכרת ורשמה שיש ויתור על שבוב אבל בכוכבית רשמה שזה רק לגבי צד ג

        מה המשמעות האם אני מכוסה כשוכרת ואכן יש לי את הויתור על שבוב

        תודה