מומחה בתחום האינסטלציה

  • נזילה מצנרת
    א | 02/03/2021 20:39

    שלום רב,

     יש לנו נזילה מהתקרה כלפי מטה, בשירותים בצינור של הביוב. כנראה מהשכן שלמעלה ( עשה שיפוץ).קיר השירותים משותף לקיר האמבטיה שלנו ולכן גם מהצד השני, במקביל לאזור הריטבותבשירותים יש רטיבות בקיר האמבטיה. זה כבר מעל שנה.

     והשכן אומר לא ממני..הבנתי שהוא זה שצריך לתקן.

     המצב ממש החמיר וזה עוד שניה יפגע גם בחשמל כי התפשט לקירות.

    צילמתי תמונות והראתי לאינסטלטור, אמר אני לא יכול לתקן כי התיקון זה אצל השכן בדירה שלו. לכן גם אם אתקן את הקירות יהיה שוב בעיה. האמת שהראתי לעוד אינסטלטורים שאומרים שמהשכן.

    הסביר לי שעלי לקרוא לאיש מקצוע לחוו"ד.

    והשכן רוצה הוכחה שזה ממנו ולא עניין של הוועד- צינור ביוב ישן שהשתקלקל.

    שאלתי:

    איזה איש מקצוע עלי להזמין לחוו"ד שתהיה קבילה בבימ"ש  אם אצטרך?כבר עבר שנה וחצי .

    יש מהנדס / הנדסאי בניין, שמאי, קבלן שיפוצים, אינסטלטור, מאתר נזילות, קבלן איטום ועוד...

    אשמח לדעת אילו מהם ואם יש לך מידע מה לבקש איזו תעודה או הסמכה, צריך שיהיה להם?

    אם אתבע אותו דרך מפקחת הבניינים.

     תודה

    • מומחה בתחום האינסטלציה
      עו"ד מיטל ירון | 03/03/2021 15:54

      ראה תשובתי לשאלתך למעלה

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • בהמשך: מינוי מומחה מטעם בימ"ש
        א | 03/03/2021 18:41

         שלום שוב,

         קראתי באינטרט, שרצוי שהמומחה יהיה בעל ניסיון בחוו"ד ומתן עדות בבימ"ש.

         לפעמים שיש מחלוקת בימ"ש ממנה מטעמו מומחה.

        וכי, אפשר מראש  שבימ"ש ימנה מומחה מטעמו.

        האם אני יכולה להגיש תביעה למפקחת על הבנינים ולבקש שתמנה מומחה מטעמה למתן חוו,ד ופתרון הסגיה?

         מדובר כאמור בנזילה אצל קשישה בת 81 חסרת אמצעים. השכן שגר מעל מתנער והיא לא בקיאה בפרוצידורה.

         אפילו לא ידעה שצריכה לקרוא לאיש מקצוע שיתן חווו"ד. אלא רק פנתה לשכן וגם לוועד.

        אשמח לדעת כיצד מבקשים מומחה מטעם בימ"ש ממפקחת הביניינים?

        מהם שלבי ההליך שעליה לעשות.

         תודה שוב

        • מומחה בתחום האינסטלציה
          עו"ד מיטל ירון | 03/03/2021 19:20

          שלום רב,

          אין מדובר בשאלה שנוגעת לדיני ביטוח. לצעריף איני בקיאה בהליכים שמתנהלים בפני המפקחת על בתים משותפים.

          מציעה שתפנה את שאלתך לפורום נדל"ן.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law