האם נכה קטוע רגל שמאל יכול לנהוג?

  • נכות
    נני | 02/03/2021 20:02

    שלום
    האם לנכה קיטע רגל שמאל מתחת לברך מותר לנהוג ברכב אוטומטי?

    • האם נכה קטוע רגל שמאל יכול לנהוג?
      יעקבי | 07/03/2021 21:02

      שלום נני,

      לאחר בירור ובדיקה התשובה נחלקת לשניים.

      אם הנהג קטוע רגל שמאל מחזיק ברישיון נהיגה עוד מלפני הקטיעה עליו לדווח למשרד הרישוי ושם יוחלט אם לאשר לו נהיגה ברכב אוטומט בלבד או שענינו יועבר להחלטת מרב"ד. ההחלטה ניזונה מתיפקוד רגל ימין.

      אם נהג קטוע רגל מבקש ללמוד נהיגה עליו למלא את הטופס הירוק ולדווח על מצב קטיעה. גם במקרה זה יהיה כפוף להחלטת משרד הרישוי או מרב"ד.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.