חשבונית קנייה- תאריך

  • תאריך נכון לחשבונית קנייה
    אורח | 01/03/2021 02:30

    קניתי באתר אינטרנט ישראלי בתאריך 31.12.2020 לאחר שעה 20:00, בזמן הקנייה ירד לי כסף מכרטיס אשראי וקיבלתי מייד אימל על אישור ההזמנה. להפעתי הרבה חשבונית הקנייה נשלחה אליי רק יום למחרת ונכתב בה תאריך 01.01.2021.

    כתבתי מכתב כדי שישנו את תאריך הקנייה לרגע התשלום בפועל כדי שאני יוכל לקבל החזר עבור שנת 2020 (לא מגיע לי החזר עבור שנת 2021), אבל נתקלתי בסירוב כי הם טענו:

    1. מוצר לוקט בתאריך 01.01.2021 (לא מבין משמעות של לוקט, הרי קבלתי את המוצר כמה ימים לאחר מכן במשלוח לבית).

    2. טענו שכתוב באתר שקנייה שנעשתה לאחר 20:00 בערב, חשבונית קנייה תהיה עבור יום למחרת. (לא ראיתי, אם הייתי רואה לא הייתי קונה)

    שאלות:

    1. האם הם יכולים לשנות את תאריך הקנייה עכשיו ולכתוב שנת 2020?

    2. האם זה חוקי להוציא חשבונית קנייה לא בתאריך שנעשה התשלום?

    מה אתם ממליצים לי לעשות? מדובר בסכום גדול.

    • חשבונית קנייה- תאריך
      ליאור חאיק, עו"ד | 03/03/2021 09:03

      שלום,

      עליך להפנות את השאלה לרואה חשבון. מדובר בשאלה הקשורה לדרך בה מנפיקים חשבוניות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com