גרירת רכב

  • גרירת רכב
    ארנון | 25/02/2021 08:13

    החניתי רכב שיתופי בחניה המיועדת לפריקה וטעינה. פקח נתן קנס והרכב נגרר לחניון גרירת מכוניות. למיטב זכרוני גרירת רכב נעשית רק במידה והרכב מפריע לתנועה. האם פקח יכול להורות על גרירת רכב גם אם אינו מפריע לתנועה?  תודה.

    • גרירת רכב
      יעקבי | 06/03/2021 20:06

      שלום ארנון,

      מצטט לך מחוק עזר עירוני לגבי גרירת רכב:

      גרירת רכב

      5ב. (א) רכב העומד במקום שהעמדתו אסורה על פי חיקוק או בנסיבות שיש בהן כדי הפרת סדרי תנועה, רשאי פקח להורות למי שהרכב ברשותו אותה שעה להרחיקו.

      (ב) לא מילא מי שהרכב ברשותו אותה שעה אחר הוראות פקח כאמור או שאינו נמצא במקום, רשאי פקח, בין בעצמו ובין בידי מי שאישר לכך ראש מחלקת התנועה במשטרת ישראל (להלן - גורר מורשה), להרחיק את הרכב, לגררו ולאחסנו.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע