חוב והתיישנות

  • פתיחת תיק הוצלפ
    אריאל מיטרני | 22/02/2021 09:38

    שלום רב.
    בשנת 2010 ניתן פסק דין כנגדי בבית המשפט המחוזי ,בו נקבע כי עלי לשלם בך של 109000דולר.
    ב2010 חתמתי על הסדר בו אני משלם את החוב. בקיזוז סכום מסויים שהצד השני היה חייב לי.
    בשנת 2011 בוטל פסק הדין על ידי בית המשפט העליון,והתיק הוחזר המחוזי.
    בשנת 2012 ניתן פסק דין בו נקבע כי עלי לשלם רק 49000 דולר.
    ב 2013 ניתנה החלטה של העליון בו הוחלט כי הצדדים מושכים את הערעורים ושמשמעות משיכת הערעורים היא שהצד שכנגד חייב לי כספים
    הגשתי לפני כחודש בקשה לפסיקתא העליון שתקבע את הסכום שהצד שכנגד חייב לי.
    בקשתי נדחתה על ידי העליון. שקבע כי הוא אינו נכנס לסכומים, שזהו תפקידה של ההוצאה לפועל, או על ידי הגשת תביעה חדשה. אך העליון חזר שוב על פסק הדין ואומר שכל תשלום ששילמתי מעבר ל49000 דולר שנקבע בפסק הדין הסופי, מגיע לי כהחזר.
    השאלה האם אני יכול ללכת עם ההחלטה הזאת להוצאה לפועל לפתוח תיק הוצלפ.
    הפחד שלי הוא שבשל הזמן הרב שחלף, אם אגיש תביעה חדשה לגבי הסכום הצד שכנגד ייטען להתישנות

    • חוב והתיישנות
      עו"ד משה שרגא | 11/03/2021 12:21

      פנה לעו"ד שיבחן את הניירת הרלוונטית.

      פס"ד כספי מתיישן אחרי 25 שנים. חוב אחרי 7 שנים.

      בברכה,

      משה שרגא, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

      דרך מנחם בגין 65, ת"א
      טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info