האם ניתן להפחית מזונות ילד שעובד למחייתו?

  • בן שעובד
    מרים | 15/02/2021 09:46

    היי..אני גרושה ואמא ל 4 . הגדול שלי בן 17 וחצי . לפני כחודש התחיל לעבוד בין הבגרויות וזאת כדי שיוכל לשלם עבור הרישיון שלו..וגם רוצה לעשות טיול לחוץ לארץ לפני שמתגייס . לי קצת קשה כלכלית לשלם לו עבור הרישיון אבל הוא בוגר ומבין ועושה זאת בעצמו מבלי להכביד עליי.
    הגרוש מאיים עכשיו לפנות לבית המשפט כדי לבקש הפחתה במזונות מאחר והילד עובד ..הוא טוען שעכשיו הבן לא לוקח ממני כסף לבזבוזים מה שלא נכון בכלל .
    האם הוא יכול לבקש הפחתה במזונות על סמך זה שהבן עובד?
    האם העובדה שהבן עובד יכולה לפגוע בי בדרך כלשהי ?
    בבקשה ייעוצך לפני שיפנה לבית המשפט.
    תודה

    • האם ניתן להפחית מזונות ילד שעובד למחייתו?
      עו"ד אורית ג'קמן לדאני | 15/02/2021 15:54

      צהריים טובים,

      ראשית, יישר כוח על האחריות של הבן לעבוד ולהשתכר בכוחות עצמו.

      לשאלתך, הטענה שהילד משתכר למחייתו יכולה להוות עילה לתביעה להפחתת מזונות, בכפוף, כמובן, לגובה השכר ולפניות של הילד לעבוד (מבינה שהוא בין בגרויות). ככל ומדובר בעבודה שולית, שאין שכר משמעותי בצידה, יש סיכוי מבוסס שתביעה שכזו תידחה מחוסר תום לב, בפרט היום נוכח כניסתן לתוקף של תקנות חדשות.

      בהצלחה רבה.

      כאן לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      אורית ג'קמן לדאני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      מפי 5, מתחם סוהו, נתניה

      טלפון: 077-4564002 , מייל: jeckmanorit@gmail.com