ביטוח נכס שגרים בה מספר שוכרים

  • ביטוח דירה בה גרים שני שוכרים
    אלון | 14/02/2021 17:09

    שלום רב,

    אני מתגורר ביחידה שהינה חלק מבית, שבחלקו השני גרה משפחה נוספת, שגם היא שוכרת - אינם בעלי הבית.

    בעל הבית עצמו אמר כי אין הוא מתעסק בביטוח הנכס, וכי הוא סיכם עם המשפחה השוכרת כי הם אחראים לכך.

    רכשתי לעצמי ביטוח תכולה וצד ג' ליחידה בה אני גר - האם אני מכוסה לגבי נזקים העלולים להיגרם למשפחה הצמודה, לבעל הבית או כל צד ג' ? האם אני מכוסה לגבי תביעה של חברת הביטוח כלפי (שיבוב כמדומני)?

    או שבתוך ה"משולש" הזה - בעל בית, אני, המשפחה (כל אחד לחוד) יש משהו שאני מפספס, וביטוח תכולה וצד ג' אינו מספיק?

    בתודה מראש ובריאות!

    • ביטוח נכס שגרים בה מספר שוכרים
      עו"ד גיל קראוס | 15/02/2021 15:42

      צהריים טובים,

      לפי המתואר, אתה לא מכוסה באופן מלא לכאורה.

      קודם כל אין ביטוח נכס לפי מה שאתה כותב והמשמעות היא שאם נגרם נזק לנכס עצמו בגלל רשלנות שלך, אז יכולים לתבוע את הנזק ממך.

      בנוסף, הביטוח צד ג' שרכשת הוא לנזק שייגרם לצד ג' אצלך בנכס. אם הנזק ייגרם בנכס השני כמובן שאין לכך כיסוי ובנוסף ככל ואתה תגרום נזק כלשהו לנכס השני ו/או לתכולה שם, אז זה לא מכוסה בביטוח שרכשת וניתן יהיה לתבוע אותך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה רבה
        אלון | 15/02/2021 17:26

        תודה רבה על המענה.

        דהיינו אם ייגרם נזק לנכס בו אני גר או זה הצמוד, ברשלנותי, אני חשוף לתביעה. כיצד בכל זאת אוכל לכסות עצמי מבלי להיות תלוי בשאר הגורמים?

        תודה רבה

        • ביטוח נכס
          עו"ד גיל קראוס | 16/02/2021 15:17

          תוכל לבקש מבעל הדירה שיבצע ביטוח לנכס ויכניס אותך במבוטח בפוליסה או שחברת הביטוח תוותר כלפיך על זכות השיבוב, כלומר זכות החזרה אליך.

          אופציה שנייה היא שאתה תרכוש ביטוח נכס, אם כי הדבר בדרך כלל פחות מקובל שמדובר בשוכר דירה.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il