הרכבת נוסע על אופנוע "כבד"

  • רישיון ידני
    רפי | 10/02/2021 10:07

    רציתי לדעת

    אם יש לי רישיון ידני על רכב במשך שנתיים פלוס ועכשיו עשיתי רשיון על אופנוע 500

    האם אני צריך לחכות חודשיים עד שיהיה לי מותר להרכיב?

    • הרכבת נוסע על אופנוע "כבד"
      יעקבי | 10/02/2021 21:12

      שלום רפי,

      ראה תקנת תעבורה 120 (ג):

      120(ג) בעל רישיון נהיגה לפי תקנה 176 או 177, לא ירכיב על אופנוע או תלת אופנוע כמתואר בתקנות האמורות אדם אחר, אלא אם כן מלאו לבעל רישיון הנהיגה האמור שמונה עשרה שנים או אם הוא בעל רישיון נהיגה כאמור חודשיים לפחות, לפי המאוחר.

      תקנה 176 מתייחסת לדרגה A2. תקנה 177 מתייחסת לדרגה A1. אין התייחסות לדרגה A.

      לדעתי כפועל יוצא מהתייחסות לדרגות נמוכות יותר ניתן להקיש לגבי דרגה A.

      הערה: כדאי לך להתאזר בסבלנות עד שתצבור ניסיון.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.