עיכוב במסירת ריהוט, אפשר לתבוע?

  • עיכוב במסירת ריהוט והזמנה לא תואמת למוצר שסופק
    אלכס | 08/02/2021 22:28

    שלום לפני כ 7 חודשים הזמנו ריהוט מחברת ריהוט גדולה . בעת ההזמנה ציין המוכר את מועד ההספקה שזה 90+45 יום לכל היותר היות והריהוט תוצרת חוץ.
    לאחר מספר רב של שיחות ובירור מצב ההזמנה נמסר לנו שבשל סגרים יש עיכוב במשלוח למרות שהחנות עבדה בתקופה זו ולא היה עצירת יבוא ויצוא .
    לאחרונה הגיע הריהוט ובעת ההרכבה שמנו לב כי הריהוט לא תואם את ההזמנה בצבע בגודל. תוך כדי שנעשו חורים וסימונים בקיר .
    לאחר החזרת הריהוט נאמר לנו שנעשתה טעות ויש אפשרות לקבל מזנון דומה אך לא כפי שרצינו מתצוגה במחיר מלא
    או לקבלת ביטול עסקה כלא היתה . או לחכות להזמנה חדשה שתמשך עוד 90 יום .
    השאלה האם יש עילה לתביעה בגין הזמן שעבר ,חורים שנעשו בעת ההרכבה ועוגמת נפש מהתנהלות .
    תודה

    • עיכוב במסירת ריהוט, אפשר לתבוע?
      ליאור חאיק, עו"ד | 11/02/2021 09:53

      אלכס שלום,

      בהחלט ישנה לתביעה. מדובר בהפרת הסכם.

      אפשר לתבוע ביטול עסקה ולדרוש פיצויים או להמתין להזמנה חדשה ולדרוש פיצויים על העיכוב המשמעותי באספקת הריהוט.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • משא ומתן
        אלכס | 15/02/2021 12:35

        תודה ליאור
        היינו במשא ומתן עם נציגי החנות במשך שבוע .
        לא הצלחנו להגיע להסכמות מצידם הם טוענים כי המחיר שקיבלנו היה אטרקטיבי ביותר ,וגם מזנון מתצוגה שווה את המחיר בשלב האחרון הציעו לנו זיכוי לקניה הבאה של שולחן קפה בסך 3000 שח ממחיר מחירון בקטלוג . ומזנון מתצוגה .
        יש לציין כי בחנות אין כל שולחן שיתקרב לסכום הזיכוי ובכל מקרה צריך להוסיף עוד לפחות 3500 אלף ש"ח לשולחן מתצוגה עם פגם .
        לדעתי זה דבר לא מקובל ומצידם הם מחזירים את סכום העסקה המקורית וזהו ומתנערים מהפרת חוזה ונזקים נלווים .
        מה כדאי לעשות במקרה הנ"ל . והאם תביעה נגד החברה כדאית ?