כמה זמן צריך לשמור רישום טכוגרף?

  • כמה זמן צריך לשמור את הטכוגרפים?
    אמיר | 08/02/2021 12:30

    והאם למשאית (מובילית) מותר להוביל משטחים ולא רק רכבים ובמות הרמה?
    הרי המשטח הוא אותו משטח ויש הרבה אפשרויות לקשור את הסחורה.
    למעשה חוץ מהעובדה שיש כננת ומגלשיים אני לא רואה איסור מדוע שלא אעמיס סחורה.
    אשמח לשמוע מה דעתכם

    • כמה זמן צריך לשמור רישום טכוגרף?
      יעקבי | 10/02/2021 08:11

      שלום אמיר,

      על פי תקנת תעבורה 364 (ג) חובה לשמור דיסקות טכוגרף 180 יום.

      לגבי הובלה במשאית קובעת תקנת תעבורה 85:

      85. (א) לא יוביל אדם מטען ברכב או עליו ובעל רכב או מי שהשליטה עליו לא יניח ולא ירשה להוביל מטען ברכב או עליו אלא אם כן מבנה הרכב, על כל חלקיו ואבזריו, מתאים להובלת המטען בבטיחות וכאשר.... (מכאן יש רשימת תנאים להובלה כמו קשירת המטען, כיסויו, איסור לבלוט מעל גובה מסויים, איסור לבלוט יותר מרוחב הרכב ועוד ועוד.)

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.