נזק קודם בצנרת הדירה

  • נזק שהוסתר בצנרת ברכישת דירה
    ברק | 05/02/2021 18:27

    שלום,
    רכשתי דירה יד 2 להשקעה. ברגע שהשוכר נכנס התברר שיש נזילה קשה מהדירה כלפי השכנים למטה.
    השכנים טענו בפניי שהם התלוננו לפני כחודשיים ובעל הדירה (המוכר) סירב לטפל בבעיה ונגרם נזק לקירות שלהם. זה היה לפני שהחזקה בדירה עברה לידיי כרוכש אך הדירה אז היתה ריקה ולכן הנזילה בפועל פסקה . הבעיה הוסתרה ממני ע"י המוכרים ועל אף ששאלתי מפורשות על נזקי מים.
    אני מבוטח לנזקי צנרת ומעוניין לטפל בבעיה ללא דיחוי ולפני שייגרמו נזקים נוספים.  האם חברת הביטוח יכולה לסרב לטפל במידה ויוודע שמדובר בנזילה ישנה טרום הביטוח?
    אני לא בטוח איך נכון להתנהל בתסבוכת הזאת...
    תודה

    • נזק קודם בצנרת הדירה
      עו"ד גיל קראוס | 09/02/2021 19:49

      ערב טוב,

      אם לא מדובר בנזק תאונתי, חברת הביטוח יכולה לדחות את פנייתך בטענה כי מדובר בנזק מצטבר. אני מציע שתנסה לפנות אליהם ולעדכן אותם כי מבחינתך זו הפעם הראשונה שנודע לך על הנזק ואני גם לא חושב שיש צורך לעדכן אותם כי מדובר בנזק ישן שהתברר לך בדיעבד.

      במערכת היחסים מול המוכר, הרי שככל ויתברר שהוא אכן ידע והסתיר את הדברים, תוכל לנקוט בתביעה נגדו הן במישור הנזיקי והן במישור החוזי של הפרת הסכם.

      כך, שככל וחברת הביטוח תדחה אותך ותיאלץ לשאת מכיסך בעלויות בגין תיקון הנזקים, תוכל לכאורה לדרוש את העלויות ופיצויים נוספים מהמוכר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il