מתקשרים אלי ללא הפסקה.

  • הטרדות טלפוניות מ079
    מיכל | 04/02/2021 15:10

    שלום רב, במהלך כל החודש מתקשרים לטלפון שלי כל מיני שיחות שמתחילות ב079 כל שעה, 8 פעמים ביום..כל יום!! זה בלתי נסבל!! מצלצלים ומנתקים או משמיע צליל חיוג כאילו אני התקשרתי וזה מתנתק. זה מופיע באפליקציה לזיהוי שיחות כ"ספאם ביטוחים". ניסיתי ליצור קשר עם החברה הסלולרית שלי וכמובן שהם טענו שהם לא יכולים לעשות כלום. במקביל המספרים האלה מתקשרים לטלפונים של בני משפחתי כך שכבר מתחיל לעלות בי חשד שהחברה הסלולרית היא זאת שמוכרת את המספרים שלנו למאגרי מידע. למי ניתן לפנות כדי לטפל בבעיה זאת? זאת הטרדה לכל דבר ועניין. בחיפוש ברשת אחר מספרי הטלפון הללו ראיתי שהרבה מתלוננים על כך שמתקשרים ומנתקים ממספרי הטלפון הללו כל יום ללא הפסקה. האם משרד התקשורת יכול לעזור? מי יכול לתת לי את השם של המתקשר? ראיתי כבר שכמה התלוננו במשטרה ולא עשו עם זה כלום. מה עם החוק "אל תתקשר אליי" שעבר בכנסת? סליחה על המגילה אבל המצב מתסכל. מקווה שתוכלו לעזור.

    • מתקשרים אלי ללא הפסקה.
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/02/2021 20:28

      מדובר בשיטה המכונה צינתוק.

      ככול ואינך יודע את הגורם המתקשר אין הרבה מה לעשות.

      מציע להגיש תלונה למשטרה. ככול ויצטברו תלונות כך קיים סיכוי שהענין יחקר.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • צינתוקים מ079
        מיכל | 07/02/2021 10:54

        שלום רב, בהמשך לתשובתך לגבי שאלתי. במידה ואני לא יודעת מי עומד מאחורי השיחות של הצינתוקים מ079. האם ניתן להגיש תביעה קטנה בגין חוק הספאם ללא הוכחת נזק בגין צינתוקים? כי יש לי הרגשה שהמשטרה לא תעשה דבר.. והאם יש דרך חוקית לאתר מי עומד מאחורי השיחות הללו? האם חברת הסלולר מחוייבת לתת לי את פרטי החברה המתקשרת? תודה מראש,