המשך לשאלה מלמעלה

  • דו"ח על עקיפה מימין
    יפעת | 04/02/2021 14:36

    שלום רב. קיבלתי בדואר הודעת קנס על עקיפה מצד ימין בניגוד לתקנה 47 א.   לאחר שהזמנתי צילום של העבירה הבחנתי שהרכב שלי צולם ברחוב שכלל לא רשום בדוח עצמו. כנראה יש טעות ברישום הדוח.וגם לא מצויין בדוח פירוט של העבירה כמו תנאי ראות וכדומה .רק מופיע מספר העבירה.   בנוסף אני נהגת זהירה בלי עבירות מהעבר וכנראה עקפתי רכב מצד ימין בגלל שהוא נסע לאט  או משהו דומה.  שאלה ראשונה -אם יתברר שאכן יש טעות ברישום של הרחוב האם זה עילה לביטול הדוח? שאלה שניה- האם בגלל שאין בדוח שנשלח אלי פירוט מלא של העבירה כאמור לעיל כדאי להילחם וללכת למשפט?  תודה רבה לעונים

    • המשך לשאלה מלמעלה
      יפעת | 04/02/2021 16:26

      קיבלתי היום בדואר את הסירטון של העבירה ואכן זה לא הרחוב שמצויין  בדוח.  בסירטון רואים היטב את העקיפה וזה כביש  דו מסלולי  ופניתי מהנתיב השמאלי לנתיב הימני  עם איתות כחוק תוך כדי עקיפה של רכב שנסע בנתיב השמאלי ככל הנראה הוא נסע לאט.  כמו ששאלתי לעיל האם הטעות ככל הנראה של שם הרחוב שנרשמה בדוח זה עילה לביטול הדוח? בנוסף האם ניתן לטעון שהרכב שעקפתי נסע לאט כי הוא עיכב  את התנועה בנתיב  השמאלי? אציין שבהמשך הסירטון רואים שמיד אחר כך  אני עוקפת רכב שמלפני שנסע בנתיב הימני כמובן עם איתות.  תודה רבה על תשובה ועצה בלי התחייבות כי אני חושבת לפנות לבית המשפט.  אגב הדוח ניתן על ידי "שומר דרך" שצילם את הסירטון  וחתום על ידי שוטרת מהיחידה לפיענוח שומרי דרך.

      • סרטון של שומרי דרך כבסיס לרישום דו"ח
        עו"ד אורית כהן | 05/02/2021 02:40

        יפעת שלום,

        בהמשך לתשובתי, וכיוון שבסרטון רואים שהעבירה בוצעה במקום אחר הרי שנפל פגם בפרט מהותי בעבירה, מה גם שאת מתארת נסיבות ששומטות את בסיס העבירה.

        במאמר מוסגר אציין כי בדו"חות שנרשמים ע"י שומרי דרך נופלות בד"כ טעויות רבות.

        בברכה,

        אורית כהן, עו"ד
        נחלת יצחק 8, תל אביב
        טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com

        • במאמר פתוח אני חולק עלייך
          אבי | 05/02/2021 17:24

          כל דיווח של שומר דרך עובר בקרה כפולה ורק אח"כ נשלח למשטרה ורק שם מוחלט האם לרשום דו"ח תנועה. מה גם שיש סרטון וידאו שמראה עובדות שהיו במציאות.

    • עקיפה מימין-טעות בכתובת מקום העבירה-עילה לביטול?
      עו"ד אורית כהן | 05/02/2021 02:28

      יפעת שלום,

      דו"ח ככל כתב אישום אמור לכלול את פרטי העבירה לרבות מקום העבירה, ונסיבותיה.

      מקום ביצוע העבירה הינו פרט חשוב ביותר כמו גם פירוט של נסיבות ביצוע העבירה.

      ממליצה בחום לפנות לתביעה בבקשה לביטול הדו"ח במידה ויסתבר שנפלה טעות ברישום שם הרחוב, ו/או אין פירוט של הנסיבות.

      במידה ולא תעני בחיוב בקשי להישפט. שימי לב לזמנים, שכן פנייה בנושא זה לא עוצרת את הזמנים לעניין בקשה להישפט.

      מקווה שקיבלת תשובה, בכל שאלה נוספת אני כאן.

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com

      • תודה על התשובה
        יפעת | 07/02/2021 09:03

        תודה עו"ד אורית על התשובה והעזרה. רק שאבין אם אשלח להם בקשה לביטול בגלל טעות במיקום של העבירה וגם חוסר בפירוט הנסיבות אז הם יכולים לתקן ולשלוח אלי ולבית משפט דו"ח מתוקן ? האם זה תופס מבחינה משפטית.?  רציתי להבהיר שבכל מקרה אגש לבית משפט  לאחר שהבנתי את מצבי אבל במידה ואכן יוגש דו"ח  מתוקן איך אני אגיב לזה.... תודה רבה  שוב על עצה לא מחייבת .