עברו הביטוחי של המבוטח בנושא תביעות בביטוח רכב

  • עבר ביטוחי
    רועי | 03/02/2021 21:01

    שלום, בחודש12/20 קניתי ביטוח מקיף+צד ג' לרכב לשנת 21. כשנשאלתי אם יש לי עבר ביטוחי ב-3 שנים אחרונות-השבתי בשלילה וכן שלחתי אסמכתאות לכך. מיותר לציין, שלפי הנותנים דאז אושרה לי קניית הביטוח לשנת 21' באותם תנאים שקניתי. קרה מקרה, ובחודש 01/21 נתבעתי ע"י צד ג' והודתי. לפיכך, האם עליי לעדכן עתה את חברת הביטוח החדשה שלי על התביעה שנתבעתי בתאריך 01/21, על מקרה קקרה בתאריך 12/20? אם לא אודיע, האם אני מבוטח ונחשב כדובר אמת בשעתו? הרי שלא ידעתי שאתבע ב-01/21.

    • עברו הביטוחי של המבוטח בנושא תביעות בביטוח רכב
      עו"ד מיטל ירון | 04/02/2021 13:38

      רועי שלום,

      יש צורך לדעת באופן מדוייק מהי השאלה שנשאלת. אם נשאלת רק לגבי תביעות (ואני משערת שזו השאלה שכן נדרשת להעביר טופס העדר תביעות) אז לכאורה לא היית צריך להצהיר על כך. אם נשאלת גם שאלה אחרת ייתכן והמצב שונה.

      יחד עם זאת, לא הבנתי משאלתך מתי ארעה התאונה שבעקבותיה הוגשה נגדך תביעה כעת. אם מדובר בתאונה שארעה לפני תחילת הביטוח היא ממילא לא תהיה מכוסה בביטוח הנוכחי.

      אני כאן לרשותך בכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • ללא תביעות
        רועי | 04/02/2021 15:14

        התאונה קרתה בשנת 20 כאשר היתי מבוטח בחברת ביטוח אחרת נתבעתי על אותו מקרה בשנת 21. לבנתיים בסוף שנת 20 הצהרתי כי אין לי תביעות ביטוח ב3 שנים האחרונות, ובאמת כך..בשנת 21 כאשר אני כבר מבוטח בחברת ביטוח חדשה, נתבעתי. כמובן שנתבעה החבגה של שנת 20, אך האם עכשיו אני צריך לבוא לחברת הביטוח החדשה, לשנת 21 ולאמר לה שתבעו אותי עתה,השנה- שנת 21 על מקרה שקרה בשנת 20, כאשר הייתי מבוטח בחברה הקודמת, הרי שהצהרתי כי אין לי עבר של תביעות נכון לסוף שנת 20, כמו שבאמת חשבתי באותה עת, אך לבנתיים נתבעתי כאמור בשנת 21, על ארוע ביטוחי שקרה בשנת 20.

        • דיווח על תאונה קודמת
          עו"ד מיטל ירון | 10/02/2021 15:01

          רועי שלום

          אני משערת שנשאלת על תביעות שארעו בשלוש שנים האחרונות (ולא על תאונה שארעה בשלוש שנים האחרונות ושבעקבותיה עלולה להיות מוגשת תביעה). אם כך הדבר - לא היית אמור לדווח על כך לחברת הביטוח החדשה ואינך צריך לעשות זאת כעת.

          אני כאן לרשותך לכל שאלה.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law