תצטייד בהרבה ענווה לבית המשפט

  • אי ציות לשוטר בהולך רגל - אשמח לייעוץ
    צחי | 02/02/2021 06:48

    שלום רב. לפני מס' חודשים עברתי ברחוב באור אדום (וללא מסכה על האף). שוטרת בניידת שעמדה שם סימנה לי לבוא אליה. בהחלטה שטותית של רגע החלטתי לברוח והיא התחילה לרדוף אחרי רגלית כמה מאות מטרים, אח"כ תפסה אותי ושוב ברחתי לה מהיד... (לא יודע מה עבר עלי, כנראה הפחד).

    קיצורו של דבר אחרי כמה דקות נתפסתי שוב, ולקחו אותי למעצר, וכמובן שני דוחות + הזמנה למשפט (בעוד כשבועיים).

    את הדוחות שילמתי כמובן, אבל אני חושש מהמשפט ולא יודע למה לצפות.

    האם אני צריך לבקש מהמשטרה כעת את החומר שלהם? האם אני צריך ייצוג של עו"ד?

    ובכלל למה לצפות במקרה הכי גרוע?? זה מקרה חמור?

    אודה מאוד לכל הכוונה. תודה, צחי.

    • תצטייד בהרבה ענווה לבית המשפט
      אבי | 03/02/2021 08:24

      אתה יכול לצפות לקנס כספי גבוה ואולי מאסר על תנאי.

      תדבר עם התובע לפני המשפט, תביע חרטה אמיתית ולא חארטא! ואז תבקש עיסקת טיעון מקילה.

      להערכתי זו הדרך הזולה ביותר.

      בהצלחה

      • צחי
        צחי | 03/02/2021 17:52

        איך מדברים עם התןבע?? אני לא יודע תודה תודה

        • ראה הסבר
          אבי | 04/02/2021 07:27

          ביום ההגעה לבית המשפט יהיו עוד כמה עשרות כמוך. הפגישה הראשונה נרקאת "דיון הקראה"

          התובע יסתובב בין האנשים וינהל אתם דיון ויכול להיות שיציע עסקות טיעון טובות.

          אם כך הוא, דבר אליו ונסה לשכנע אותו כי כשלת אבל הבנת מה עשית ולא תעשה זאת יותר.

          הוא יציע לך אולי עיסקה טובה עבורךאם תודה, תתנצל ותגיד שאינך רוצה לבזבז זמן שיפוט יקר, הוא גם יסכים.

          במידה ותסכים (ורצוי מאוד שתסכים), תעלה מול השופט וכשהוא ישאל אותך " מודה או כופר" תענה מודה ואז ייגזר דינך מיד לפי מה שהסכמת עם התובע בחוץ.

          היה ולא, תענה לשופט "כופר" ואז יקבע דיון שנקרא "הוכחות" בו תוכל לומר מה בפיך ואף לחקור את השוטרת חקירה נגדית על מנת להזים את עדותה ולנטוע ספק במוחו של השופט. לא נראה לי שתוכל לעשות מה מזה ואף תשלם לעורך דין על מנת שינסה להמתיק את עונשך, בסיכויי הצלחה לא גדולים

          בהצלחה

    • אי ציות לשוטר מה העונש?
      יעקבי | 04/02/2021 07:26

      שלום צחי,

      אי ציות לשוטר עבירה חמורה.

      תלוי מה סעיף האישום.

      אם לפי תקנת תעבורה 23(א)(1)  כי אז מתחם הענישה ינוע בין 1,000 ש"ח ל- 2,500 ש"ח.

      (כך מעיון מפסקי דין רבים).

      אם לפי חוק העונשין סעיף 40(2) - מתחם הענישה ינוע ממאסר (בפועל או על תנאי) עד 7 ימים או קנס עד 2,800 ש"ח או כולם יחד.

      בית המשפט גוזר הענישה לפי חומרת המעשה לאחר התרשמות מהנסיבות, מעברו של הנאשם והאם הביע הפנמה, חרטה וסליחה.

      ביום המשפט תהיה לך אפשרות להיפגש עם התובע/ת טרם המשפט ולהגיע להסדר טיעון לפיו תודה באשמה, תביע חרטה כנה, תטען לחיסכון מזמנו של בימ"ש ותבקש ענישה מקילה בדמות קנס כספי שיניח דעתך ודעתו של בית המשפט.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • מודה לשניכם מאוד
        צחי | 04/02/2021 07:35

        תודה רבה על ההסברים המפורטים. הנחתם את דעתי מעט כי אני מבין כעת למה להתכונן. אעשה כדבריכם, אשוחח עם התובע ביום המשפט ואביע את חרטתי. האם זה אומר שאצטרך להגיע זמן רב קודם המשפט (הוא מתנהל ב-8:30) כדי לפגוש אותו?

        אגב גם אם הייתי רוצה אין לי אפשרות לכפור בדברים (גם כי הכל היה מצולם כנראה בקסדת השוטר) וגם כי הודיתי כבר בפני השוטרת והכתבתי לה את תגובתי המתחרטת, מיד אחרי המעצר (כשהיה לי קצת זמן לחשוב על איזו טעות טיפשית עשיתי). היא הייתה נורא עצבנית, ובצדק. אבל התנצלתי בפניה עמוקות וביקשתי את סליחתה על שנאלצה לרדוף אחרי.

        שוב תודה

    • לא ?
      מיכל | 26/03/2021 16:30