בהמשך לשאלה

  • קנס על חניה מאחורי חניית נכה
    לובנגולו | 01/02/2021 16:33

    שלום, אשמח לקבל ייעוץ האם כדאי לערער בבית משפט
    חניתי מאחורי חניית נכה (מדובר בחניית נכה פרטית, עם מספר לוחית רישוי ספציפי). הגלגל הקדמי שלי לא עלה על פס המעטפה של חניית הנכה, אבל הפגוש הקדמי של הרכב שלי פלש שני סנטימטר לתוך החניה של הנכה.
    קיבלתי דוח על חניה בחניית נכה, 1000 שח. מצוין בדו"ח שזוהי חניה של נכה רגליים
    ערערתי על הדו"ח פעמיים, ההרכב הנכה אינו מחזיק בתו של נכה רגליים, וזה לא רכב שפורק לאחור, אלא רכב פרטי הקטן בהרבה משטח החניה.
    האם יש לי טעם להגיע למשפט? האם במקרה של הפסד מקובל שהשופט ממעלה את גובה הקנס, או מוסיף תשלום קנס על הוצאות משפט?
    תודה

    • בהמשך לשאלה
      לובנגולו | 01/02/2021 18:11

      הטענה שמדובר בנכה שאינו נכה רגליים נסמכת על סוג תו הנכה המוצמד לאוטו. לאוטו המדובר מוצמד תו נכה כללי (משולש עם שלש נקודות), ולא כזה עם סימול של כסא גלגלים.
      האם זה נכון מבחינתי להסתמך על סוג התו על מנת לטעון שלא מדובר בנכה רגליים?

      • האם מותר לפלוש לתחום חניית רכב של נכה?
        יעקבי | 03/02/2021 20:14

        שלום לך,

        מקובלת ההלכה: מקצת הרכב ככולו. כלומר, גם אם מקצת הרכב חרג לתוך שטח חניית הנכים יראו זאת כאילו כל הרכב חנה בו.

        לגבי סוג תו הנכה: גם לנכי רגליים יש תווים עם משולש ירוק. אני מכיר אישית נכה קטוע רגל המתנייד עם תותבת ולו תו נכה עם משולש ירוק.

        טענתך לחריגה של 2 ס"מ אין לה על מה שתסמוך ולא מהימנה דיה.

        דו"ח מסוג זה בד"כ אין ממירים באזהרה אך אם מדובר בעבירה ראשונה מסוגה אפשר לנסות לבקש המרה וזאת לפנים משורת הדין, עם הבעת חרטה וסליחה ובהסתמך על ותק נהיגה רב ללא הרשעות כל שהן ב-5 שנים האחרונות.

        הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.