שכר טרחה במסגרת ביטוח לאומי

  • גביית שכר טרחה ללא הטרחה
    ס | 31/01/2021 11:15

    שלום רב,

    אני יוצגתי ע"י חברה חיצונית מול הביטוח הלאומי לקצבת נכות, הוכרתי כנכה 65% אי כושר זמנית ל3 שנים, החברה גבתה את התשלום.

    במהלך החודשים גליתי דרך אתר הביטוח הלאומי שיש לי זכאות לבקש "תוספת תלויים" מהסיבה שהשכר של אשתי היה מזכה את התוספת, הגעתי לסניף ביטוח הלאומי והגשתי באופן פרטי את הבקשה ללא סיוע מהחברה המסייעת. עקב אישור הבקשה שלי, שנה קיבלתי קצבה זוגית (מתוך 3 שנים).

    כשסיום קבלת הקצבה הזמנית הגיעה כמעט לסיומה החברה שמסייעת הגישה בשמי בקשה להמשך קבלת קצבת נכות, לאחר מכן אישרו לי קצבת נכות לצמיתות 100% אי כושר, והחברה המסייעת חישבה את אחוזי שכר הטרחה שלה לפי קצבת 100% אי כושר פלוס תוספת זוג על 60 חודש, וקיזזה את סכום התשלום הראשון ששלמתי על 3 שנים ראשונות(קיצבה של 65% אי כושר).

    השאלות שלי הן:

    1.האם החברה יכולה להוסיף לחישוב שכר הטרחה את תוספת הזוג למרות שאת הבקשה לתוספת אני הגשתי לבד?

    2.החברה רוצה לגבות שכר טרחה של 5 שנים על קצבה של 100% אי כושר למרות ששלושת השנים הראשונות היו על 65% אי כושר.

    באתר הביטוח הלאומי רשום שעל החברה המסייעת לגבות אחוזים "מהקצבה הממוצעת" מה היא "הקיצבה הממוצעת" ב5 השנים הללו במקרה זה?

    נ.ב

    הנכות הכללית שלי היא 40% ללא שינוי.

    תודה מראש

    • שכר טרחה במסגרת ביטוח לאומי
      עו"ד גיל קראוס | 31/01/2021 18:30

      ערב טוב,

      שאלתך נוגעת להליכי ביטוח לאומי ולכן רלוונטית לפורום ביטוח לאומי באתר.

      הפנה את שאלתך לשם.

      בהצלחה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il