האם אפשר לתבוע עגמת נפש בתביעה קטנה

  • האם ניתן להכניס סעיף של עוגמת נפש בכתב התביעה?
    מירית | 29/01/2021 10:02

    שלום רב,

    ביטלנו עסקת קנייה בשווי 15,0000, בטרם קבלת המוצר.

    לצערהו הרב, החברה לא מוכנה להחזיר את כספנו בשל השקעתם הרבה (זמן) בהגעה לעסקה.

    לאחר פנייה למועצה לצרכנות, הם קבעו שהצדק עמנו, אך החברה עומדת בסרובה להחזיר את הכסף.

    לטענתם (בשיחה טלפונית), כדאי להם ללכת לתביעות קטנות, כי שם יש להם אחוז זכיות גבוה (כלומר, מצליחים להשתמט מהחזר מלא של הסכום).

    שאלתי,

    משום שהם מנסים להתיש אותנו בהחזר הכסף, האם ניתן להוסיף לסכום התביעה גם עוגמת נפש ובזבוז זמן (כאסטרטגיה מכוונת של החברה)?

    אם כן, מהו הסכום האפשרי לתוספת מסוג זה?

    תודה רבה.

    • האם אפשר לתבוע עגמת נפש בתביעה קטנה
      ליאור חאיק, עו"ד | 29/01/2021 18:22

      היי מירית

      בהחלט אפשרי להוסיף רכיב נזק בלתי ממוני, הקרוי בשפה העממית עגמת נפש.

      לגבי הסכום, הדבר מצריך ייעוץ משפטי פרטני. בלתי אפשרי לזרוק סכום לאוויר בלי להכיר את נסיבות המקרה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com