שימוש בחלל פנימי של דירה לטובת מעלית

  • תמ"א בבניין
    מזל | 27/01/2021 09:23

    הבניין שלי עובר תמ"א עם מעלית וממד , נלקח לי כמעט כול המטבח לטובת המעלית , מנהל העבודה אמר לי שהשטח שנלקח יחוזר לי אך זה לא קרה מה ניתן לעשות?

    • שימוש בחלל פנימי של דירה לטובת מעלית
      עו"ד יוחנן דוניץ | 27/01/2021 12:53

      מזל צהריים טובים,

      הצטערתי לשמוע על עוגמת הנפש שחווית ממנהל העבודה בפרוייקט ההתחדשות העירונית אצלכם.

      לצערי ישנם מספרי משתנים, אשר אנו חייבים להבין בטרם אנו ניגשים לנתח את הסוגיה הספציפית הזו?

      1. כיצד הסכם התמ"א מתייחס לשימוש בשטחי הדירות של הדיירים עבור הרחבת השטח המשותף וה-facilities של המתחם?

      2. האם התשריטים והתוכניות, בהן נעשה לך העוול המתואר, צורפו כנספחים להסכם התמ"א או שמדובר בשינוי שנעשה בשטח?

      3. במידה ומדובר בשינוי שנעשה בשטח, כיצד הגיב לכך המפקח? ואם הגיב לך באופן שלילי, האם המחלוקת עברה לפוסק טכני?

      4. כיצד עורך הדין, המייצג אתכם הדיירים, הגיב לתכניות הנ"ל? ומדוע אישר אותן (הרי ברור לו שהדיירים אינם אנשי מקצוע ולרוב אינם יודעים לקרוא תכניות)?

      5. האם הבטחת מנהל העבודה (כשלעצמו סמכות נמוכה יחסית עבור קביעות הרות-גורל מסוג זה) עוגנה בכתב, או בע"פ? האם ניתנה בסמכות?

      ישנן עוד שאלות רבות שיש לשאול, אך כפי שודאי הבנת, מדובר בסוגיה סבוכה אשר לא ניתן לענות עליה "על רגל אחת" בפורום אינטרנטי, אלא רק בפגישה ויחד עם מסמכים.

      ראי, ישנם מספר מקרים בהם עושים שימוש בשטח הדירות על מנת להתקין מעלית, אך עדיין נשארת ההתחייבות של היזם לשטחן של הדירות (מצד שני לאו דווקא ליכולת לתכנן אותן באופן יעיל לאחר מכן).

      כאשר ישנה הפרה של הסכם התמ"א, ניתן לפנות לבית המשפט ולקבל מספר רב של סעדים (בהתאם לשלב בו נמצא הפרויקט), וכאשר ישנה מחלוקת בשטח ניתן לפנות לפוסק טכני, ואם נעשה כאן מעשה ללא הסכמה מדעת, ניתן לפנות לבית המשפט גם כן.

      הבעיה היא שכרגע איני יכול לייעץ לאיזה הליך לפנות ומה הסעדים שניתן לבקש.

      במידה ותהיי מעוניינת, את מוזמנת ליצור קשר עם משרדי ולקבוע לנו פגישה, על מנת שנוכל לכוון אותך להליך המתאים ולסייע לך ככל האפשר.

      מקווה שהצלחתי, ולו במעט, לעזור.

      בברכה,

      יוחנן דוניץ, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      הנופר 2 (בית מנצור 1), רעננה
      טלפון:09-7995599  ; מייל: Yohanan@ddlaw.net