השבת סכום על מבחן בינלאומי

  • לא הורשתי להיבחן במבחן בין-לאומי
    אלי | 26/01/2021 19:26

    שלום רב,

    אני מתמיין כרגע ללימודים בחו"ל. כחלק מהתמיינות הייתי צריך לעבור מבחני TOEFL וGRE אותם כבר עברתי מספר פעמים. לאחרונה החלטתי לגשת לTOEFL שוב, בגלל משבר הקורונה הורשתי לקחת את המבחן רק בבית. הגעתי מוכן למבחן עם תעודות מזהות, פספורט, כלי כתיבה ומחברת ריקה. אך כששוחחתי עם הבוחן בוידאו התברר שאסור להשתמש במחברות ורק בלוח מחיק (דבר שלא נכתב בשום מקום לפני, ולא היה זהה לכך במבחן שלקחתי בכיתה לפני המגיפה). הוא אמר לי שאני יכול לא לקחת את המבחן וליצור קשר עם החברה על מנת לתאם זמן חדש. החלטתי להקשיב לעצתו. יצרתי קשר עם החברה האחראית (ETS הבינלאומית), שם נאמר לי בטלפון שאני יכול לחכות עד 10 ימי עסקים כדי לשנות תאריך, או פשוט לקבוע תאריך חדש לבטל את הקודם ולקבל החזר כספי. החלטתי ללכת על האופציה השניה. עשיתי את המבחן, קיבלתי את הציון שרציתי, ויצרתי איתם קשר לביטול העסקה הראשונה. לאחר שיחה ארוכה, הובטח לי ע"י נציג שלהם שהעסקה תבוטל והכסף יחזור. הדבר לא קרה, ולאחרונה קיבלתי חיוב מהם. יצרתי איתם קשר שוב היום, בשיחה הם טענו שאדם בכיר יותר לא אישר זאת. כמו כן טענו שלא היו לי מסמכים מזהים, מה שלא נכון (טענה שיקרית), היות וזוהתי ע"י המסמכים שהצגתי. מדובר ב280 דולר (כמעט 1000 שקל), האם אני יכול לתבוע ולקבל את הכסף בחזרה? חשוב לציין שיש לי אפליקציה שמקליטה שיחות, ויש לי את כל השיחות איתם מוקלטות.

    • השבת סכום על מבחן בינלאומי
      ליאור חאיק, עו"ד | 28/01/2021 17:53

      היי

      כן, בהחלט. אפשר להגיש תביעה קטנה. אם מדובר בחברה שאינה ישראלית ואין לה נציגות בארץ אני לא חושב שהתועלת שווה את העלות מאחר ויהיו הוצאות רבות להמצאה, עלויות תרגום ועוד.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com