תשובה

  • גביית חוב של אבא שלי ממני
    מודאגת מאוד | 26/01/2021 01:19

    שלום, הסיפור ארוך אבל אשמח לעזרתכם.
    לפני כשלוש שנים כרטיס האשראי שלי שימש כהוראת קבע בחברת הוט מובייל על מכשירים סלולרים וקווים שאבא שלי רכש באישורי, יש לציין שאני הייתי צד ג' ולא הייתי באיזשהו הסכם התקשרות עם החברה ומעולם לא חתמתי על שום מסמך איתם.
    עקב תקלה טכנית שהחברה הודתה בה , כמה תשלומים על המכשירים לא שולמו והוט מובייל באו בדרישה לשלם את הסכום המלא לאלתר, אבי סרב
    ולפני כחודש קיבלתי מכתב התראה ממשרד עורכי דין על כך שישנו חוב לחברת הוט מובייל על סך אותו הסכום של המכשירים וכי עלי להסדיר את החוב לאלתר לפני פתיחת תיק בהוצל"פ. הכחשתי כמובן קשר לחוב , מעולם לא חתמתי על מסמך התקשרות מול החברה ולמעט מתן כרטיס האשראי שלי כאמצעי תשלום, לא היה בינינו קשר.
    לאחר דין ודברים עם משרד עורכי הדין נשלח אלי ההסכם המדובר בו מופיעה חתימתו של אבי (כי הוא אכן רכש את המכשירים) אבל שם המנוי הוא שמי, לאחר שיחה עם עורכת הדין היא סירבה להעביר את החוב על שמו אפילו שהסברנו את המצב ואמרנו שזו לא חתימתי וזה שסיפקתי אמצעי תשלום לא הופך אותי לרוכשת, יתרה מזו אני לא הייתי נוכחת בעת קניית המכשירים. עורכת הדין סירבה להעביר את החוב על אבי( הוא בהליך פש"ר) ומנסים לגבות את החוב דרכי בצורה של סחטנות. הוא לא מתחמק מלשלם, הם פשוט בגישה של הכל או כלום.
    מה אני אמורה לעשות במצב כזה? פותחים לי תיק בהוצלפ על לא עוול בכפי, פתחו על שמי מנוי בהוט מובייל, הצמידו את שמי לחתימה שהיא לא שלי.
    אבודה ומודאגת, אשמח לעזרה. תודה .

    • תשובה
      שאול | 09/02/2021 11:57

      שלום

      דומה שאת פשוט טועה בהבנת המצב המשפטי שלך.

      אם מסרת את פרטי כרטיס האשראי שלך, גם אם אבא שלך רכש, הרי שהעסקה נחתמה איתך.

      את זו שצריכה לפרוע את החוב כי במסירת כרטיס האשראי את התחייבת לשאת בחוב.

      אם אבא שלך בהליך של פשיטת רגל, ברור שהם לא יפנו אליו אלא אליך.

      אין ספק שעשית טעות. אך במקרה הזה הם צודקים. את זו שחייבת לשלם משום שאת התחייבת לשלם במקום אבא שלך.

    • ביטול הליך גבייה
      עו"ד אריאל שוורץ | 11/02/2021 23:42

      שלום רב,

      המקרה על פניו פשוט ובאמצעות ייצוג משפטי תוכלי להיפטר המחוב. על פניו יש להגיש תביעה כנגד חברת התקשרות במסגרת צו הצהרתי במסגרתו יקבע כי החוב אינו שלך אלא של אביך (ההליך יתנהל בבית המשפט השלום). מפאת אופי ההליך הייתי ממליץ כי תשכרי עו"ד לטפל בעניין זה.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל דיני עבודה

      דרך אבא הלל סילבר 15 (בית ששון חוגי), רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com