שאלה נוספת

  • תביעת עובד חברה באופן אישי
    ענבר | 23/01/2021 14:13

    שלום,

    עבדתי בחברה כפקידה במשך כמה שנים, ולאחרונה החברה פשטה רגל.

    אחד הספקים של החברה תובע אותי באופן אישי, בביה"מ לתביעות קטנות. הוא טוען שהמוצר הוזמן על-ידי (בשם החברה) וסופק לכתובתי הפרטית, שחתימתי מופיעה על טופס ההזמנה (מסמך פנימי שלו, שלא ראיתי מעולם וצורף לכתב התביעה), וששילמתי בשיק (של החברה) שידעתי שאין לו כיסוי.

    בעוד אני מאשרת שאכן היה ספק של החברה, ושלאורך השנים ביצעתי ממנו הזמנות עבור החברה, לא זכורה לי בבירור ההזמנה עליה הוא מדבר. יתכן כי אכן ביצעתי אותה, ויתכן שלא. כך או כך - ההזמנה לא סופקה לביתי הפרטי, בזאת אני בטוחה לחלוטין, והחתימה המופיעה על טופס ההזמנה אינה שלי (ושונה מחתימתי באופן מובהק). ההזמנה שולמה בשיק של החברה, וכשפשטה רגל - יתכן שאף לא היה לו כיסוי, אך אין ספק שלא שלחתי שיק ללא כיסוי בידיעה ובכוונה תחילה.
    יצרתי קשר עם בעל החברה, וגם הוא לא זוכר את ההזמנה המסויימת הזו, אם אכן היתה ו/או לאיזה מאתרי החברה סופקה, אם בכלל.

    שאלותי:

    1. האם בכלל רשאי הספק לתבוע אותי באופן אישי, ולא את החברה?

    2. האם יש לי חבות כלשהי בנושא השיק שלא כובד, בתור עובדת החברה? אבהיר שלא אני חתומה על השיק, רק שלחתי אותו בדואר.

    3. הוא טוען שהחתימה על מסמך ההזמנה, שמאשר את אספקת המוצר, היא שלי. הוא טועה (שלא לומר, משקר), וכל בר דעת ידע לזהות את ההבדלים בין חתימתי לבין החתימה שעל ההזמנה. בנוגע לזיוף:
       - האם כדאי לי להגיש תלונה במשטרה על זיוף?
       - בנוסף או לחילופין, האם אוכל לתבוע אותו בתביעה שכנגד על זיוף, על שימוש במסמך מזויף ובמיוחד על עוגמת נפש ולחץ נפשי בשל תביעתו השקרית?
       - האם נכון להניח שאם יוכח כי החתימה אינה שלי, המסמך כולו יאבד מתוקפו (כולל כתובת ביתי, שנכתבה כמקום האספקה, בעט שונה מזה ששימש לכתיבת שאר המסמך)?

    4. האם יש חשיבות לעובדה שעבדתי בחברה כבת משפחה של בעל החברה (שהיתה חברה בע"מ), ושלא קיבלתי שכר? עבדתי במשרה מלאה (08:00-16:00, חמישה ימים בשבוע), באופן סדיר וקבוע, וביצעתי עבודה שאם לא הייתי מבצעת - היה צורך להעסיק עובד אחר בשביל לבצעה. עובדת היותנו קרובי משפחה היתה גלויה וידועה לרבים מהעובדים, מהלקוחות ומהספקים. אציין שכתובתי שונה מכתובתו של בעל החברה, ולא ברור לי איך התגלגלה לידיו של הספק התובע.

    תודה,

    ענבר.

    • שאלה נוספת
      ענבר | 23/01/2021 14:39

      5. הספק הנ"ל תבע בביה"מ לתביעות קטנות שבישוב מגוריו. לפי אתר gov.il (כאן), הוא היה אמור להגיש את התביעה בביה"מ שבאזור מגורי, שכן כתובת הנתבעת (אני), מקום המעשה (לכאורה) שהוא הסיבה לתביעה ומקום המסירה, לכאורה, של הנכס - הם אחד, והם בישוב מגורי. יש קרבה בין שני האזורים, אך הגעה לביה"מ הקרוב אליו היא טרחה עבורי, ומדובר בעניין עקרוני. האם על סמך ענין טכני זה, אוכל להימנע מהגשת כתב הגנה ולדרוש את ביטול התביעה?

      תודה,

      ענבר.

    • חברה תבעה על שיק ללא כיסוי
      ליאור חאיק, עו"ד | 23/01/2021 18:38

      היי ענבר

      צריך לקרוא את כתב התביעה ולקבל פרטים נוספים בכדי להשיב מקצועית. הדבר כרוך בייעוץ פרטני ובמתן שירות משפטי.

      באופן כללי:

      1. אפשר לתבוע כל אחד. השאלה האם יש לו עילה אישית כלפיך. אם עשית את העוולה הנטענת בעת היותך כעובדת שכירה לא ברור מדוע תבע אותך אישית.

      2. על פניו לא.

      3. אפשר להגיש תלונה על זיוף חתימה במשטרה ולבקש מינוי גרפולוג במסגרת ההליך המשפטי.

      4.יש לכך חשיבות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

    • השבתי בפורום חוזים
      ליאור חאיק, עו"ד | 24/01/2021 15:00

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com